Четвер, 28 березня 2024, 14:14
Повна версія сайту
;

У Чернігівському районі піротехніки знешкодили два артилерійські снаряди та ручну гранату Ф-1

13:36 07.09.2017    Коментарі  
 

6 вересня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС України у Чернігівській області о 16:30 знищено 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм часів Другої світової війни, які того ж дня об 11:00 були виявлені на полі біля с. Фастовці Бахмацького району пастухом під час випасу худоби.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

6 вересня о 12:30 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області від співробітників Національної поліції надійшло повідомлення про те, що до Чернігівського військово-історичного музею мешканець с. Шибиринівки Чернігівського району приніс металевий предмет, схожий за ознаками на ручну гранату. Яку зазначив чоловік, на небезпечну знахідку він натрапив під час перебирання картоплі на власному подвір'ї.

7 вересня співробітники вибухотехнічного відділу ГУ НП в Чернігівській області, які здійснювали охорону ручної гранати Ф-1 часів Другої світової війни, передали її фахівцям групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області для подальшого знищення.

Вибухонебезпечний предмет надзвичайники вивезли у спеціально відведене місце за межами Чернігова та о 10:30 знищили у встановленому порядку.

Рятувальники ДСНС України застерігають! Для попередження нещасних випадків, не намагайтеся самостійно вилучити небезпечний предмет із землі, ні в якому разі не торкайтеся його, а тим більше не завдавайте ударів. Крім того, не намагайтеся перенести чи розібрати вибухонебезпечний предмет чи піддати впливу вогню. Про знахідку негайно повідомте Службу порятунку за номером «101» або правоохоронців за номером "102". Шановні батьки! Не забувайте наголошувати та розповідати дітям про ту небезпеку, що приховують подібні предмети.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає