Четвер, 25 квітня 2024, 07:33
Повна версія сайту
;

В Чернігові почали безкоштовно встановлювати лічильники гарячої та холодної води

15:38 07.09.2017    Коментарі  
 

Право на безкоштовні прилади обліку води мають сім’ї, які отримують субсидії, і вважаються малозабезпеченими. Фахівці КП «Чернігівводоканалу» планують встановити близько тисячі лічильників до середини жовтня, і ще чотири тисячі до кінця року. Така робота проводиться в рамках програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання і  діятиме до 2020 року. На неї виділено 20 мільйонів, вона значно економить бюджетні кошти. Чернігів – перше місто України де першою в Україні.  Якщо ж у мешканців квартир таких приладів не буде, то вони платитимуть за будинковим лічильником. Тобто всі витрати розділять порівну, не враховуючи,  скільки людей мешкає в квартирі.

Одразу 16 заяв на встановлення лічильників надійшло від мешканців багатоквартирного будинку за адресою Доценка, 26 . Ці громадяни отримали погодження з  боку відділу субсидій і дочекалися хвилюючої миті.

За законом про комерційний облік комунальних послуг підприємства водо- та теплопостачання зобов’язані встановити будинкові лічильники. Їх називають комерційними, за ними проводитимуться розрахунки. Аби не платити за всіх, — є сенс встановлювати індивідуальні пристрої обліку.

Лічильники виготовлені у Луцьку. Їх вартість, враховуючи доставку — 204  гривні. Фахівці стверджують, що ці прилади захищені від електромагнітного впливу. А пломба, яка нанесена на саму кришку, не дозволить втрутитися в роботу пристрою.

В Чернігові 123 тисячі абонентів, які користуються послугами КП «Чернігівводоканалу». На сьогодні встановлено 85 тисяч квартирних лічильників. Не важко порахувати скільки чернігівців потребують встановлення приладів розрахунку використаної води.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає