Четвер, 28 березня 2024, 11:20
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині триває профілактична операція по виявленню та вилученню з незаконного обігу зброї та вибухівки

08:03 11.09.2017    Коментарі  
 

На прес-конференції поліція поінформувала присутніх, що на Чернігівщині, як і по всій державі, розпочалися профілактичні заходи з виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї та вибухівки.

Основною метою проведення операції є протидія незаконному обігу зброї та припинення її витоку із зони проведення антитерористичної операції. В пріоритетах - безпека громадян в області та державі.

- Лише за добу поліція вилучила 2 гранати до підствольного гранатамета в Коріківці та більше сотні набоїв різних калібрів до вогнепальної зброї армійських зразків на Борзнянщині. Також, в ході проведення профілактичних заходів, виявлено 8 порушень правил зберігання вогнепальної зброї за місцем мешкання, за результатами яких 8 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. За порушення правил зберігання вилучено 4 одиниці зброї, - повідомив начальник сектору комунікації ГУНП в Чернігівській області Сергій Бриль.

Він підкреслив, що посилені профілактичні заходи, у першу чергу, спрямовані на те, аби врятувати життя та здоров’я громадян, а також попередити злочини з використанням вогнепальної зброї та вибухівки. Нелегальна зброя - це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків при поводжені з нею, які останнім часом фіксуються в Державі

Загалом з початку 2017 року на Чернігівщині поліцією вилучено 36 одиниць вогнепальної зброї, 26 гранат, 6 кілограмів вибухівки та майже чотири тисяч набоїв різних калібрів.

Поліція акцентує увагу громадян на тому, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів тягне за собою кримінальну відповідальність, за винятком, коли громадяни добровільно здають її до підрозділів поліції.

Поліція закликає громадян повідомляти на телефон 102 інформацію про осіб, які незаконно зберігають зброю, вибухівку та інші боєприпаси.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає