Середа, 08 травня 2024, 20:10
Повна версія сайту
;

Київський суд відкрив шлях до забудови «Березового гаю»?

08:44 12.09.2017    Коментарі  
 

Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і визнав незаконним рішення Чернігівської міської ради, яким були скасовані видані Управлінню капітального будівництва Чернігівської ОДА містобудівні умови і обмеження забудови земельних ділянок на розі вулиць Пухова і Доценка у м. Чернігов – Березовий гай.

 Про це повідомляє чернігівський громадський активіст Олександр Гашпар з посиланням на начальника юридичного відділу  міськради. С судовому реєстрі рішення поки відсутнє.

Таким чином формально відкрита дорога для забудови парку «Березовий гай».

В той же час це рішення ще буде оскаржуватися у Вищому адміністративному суді України.

 Нагадаємо  Деснянський районний суд м. Чернігова 06 червня прийняв рішення http://reyestr.court.gov.ua/Review/66939333, яким відмовив забудовнику "Укрсівербуду" в задоволенні його позовних вимог і залишив в силі рішення Чернігівської міської ради, дійшовши висновку, що оскаржувані "Укрсівербудом" рішення органу місцевого самоврядування не впливають на його права та обов'язки, а стосуються лише прав та обов'язків замовника будівництва житлових будинків на розі вул. Пухова-Доценка. біля будинку № 130 в м. Чернігові - Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації. В свою чергу управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, яке виступало в цій справі в статусі третьої особи, рішення міської ради не оскаржувало, свого представника в судове засідання не делегувало і у вирішенні справи поклалось на розсуд суду.

"Укрсівербуд", не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції подав апеляційну скаргу, яка була прийнята Київським апеляційним адміністративним судом. В судовому засіданні в апеляційній інстанції, яке відбувалось 20 липня були заявлені деякі клопотання, зокрема "Укрсівербуд" попросив витребувати відеозапис засідання сесії Чернігівської міської ради на якому було прийняте оскаржуване рішення, а Чернігівська міська рада попросила надати ій час для надання доказів що підтверджують соціальну напругу та громадські конфлікти, викликані підготовчими роботами на території зеленої зони і тому суд зупинив апеляційне провадження в цій справі до 07 вересня для того, аби сторони надали витребувані судом докази. http://reyestr.court.gov.ua/Review/67890114

10 серпня Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА подало до апеляційного суду заяву про приєднання до апеляційної скарги, тобто підтримало апеляційну скаргу забудовника і попросила суд апеляційної інстанції скасувати рішення суду першої інстанції і відповідно визнати рішення Чернігівської міської ради незаконними. Вказана заява була задоволена судом і приєднана до апеляційної скарги. http://reyestr.court.gov.ua/Review/68535668

 

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає