П'ятниця, 03 травня 2024, 15:05
Повна версія сайту
;

За народження дитини у Чернігові даватимуть гроші

11:08 21.09.2017    Коментарі  
 

За народження першої дитини чернігівські батьки отримуватимуть 5 тисяч гривень з міського бюджету, за другу – 10 тисяч гривень і за третю і більше – 20 тисяч гривень.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 21 вересня, під час сесії міської ради.

«За» проголосувало 32 депутати.

Пропозицію щодо збільшення одноразової матеріальної допомоги внесла фракція «Нашого краю». Як відомо, раніше пропонувалося виплачувати допомогу у сумі 10 тисяч гривень лише за народження третьої і більше дитини.

Кому надавати матеріальну допомогу вирішуватиме спеціально створена комісія, яка перевірятиме усі надані документи, які прописані у положенні Програми.

Пункт про комісію визвав обурення депутата від «Самопомочі» Володимира Зуба. На його переконання, гроші мають отримувати всі за фактом народження дитини, без будь-якої комісії.

В свою чергу, міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що  не хоче з міського бюджету стимулювати неблагополучні родини, котрі за ці гроші купуватимуть собі горілку і закуску.

Окрім матеріальної допомоги планується впровадження стратегії надання безкоштовних послуг в пологовому будинку та в дитячих поліклініках міста.

Також, згідно тексту програми, пропонується запровадити факультативні заняття з учнями та студентами в школах, училищах, технікумах, інститутах з питань пропагування, формування і заохочення до здорового способу життя, відповідального батьківства та безпечного материнства.

Нагадаємо, що міський голова Чернігова Владислав Атрошенко заявляв, що якщо родина має менше двох дітей, то вони «якісь не правильні» і «не українці».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає