Четвер, 28 березня 2024, 21:18
Повна версія сайту
;

На чернігівському кордоні впроваджується автоматизована система інтелектуального відеоконтролю

12:10 21.09.2017    Коментарі  
 

Перше засідання Ради управління Проектом створення автоматизованої системи інтелектуального відеоконтролю в міжнародному автомобільному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Нова Гута – Нові Яриловичі» на білорусько-українському кордоні (проект ІВКО) нещодавно відбулось у Мінську (Білорусь). Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України

Метою проекту, який фінансується Європейським Співтовариством у рамках Флагманської Ініціативи Східне партнерство, є підтримка України та Білорусі у підвищенні рівня законної торгівлі, транскордонного співробітництва та загальної безпеки на спільному кордоні.

За словами Директора департаменту матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури ДФС Андрія Рахуби, під час засідання наголошувалось на необхідності продовження роботи з посилення державного кордону між Україною та Республікою Білорусь, його облаштування, оснащення сучасним інженерним обладнанням.

«У результаті успішної реалізації проекту ІВКО нова система відеоконтролю, а також модернізована система ПРІНЕКС з обміну інформацією між митними органами Білорусі та України будуть встановлені і почнуть повноцінну роботу в найбільшому міжнародному пункті пропуску на білорусько-українському кордоні», - підкреслив Андрій Рахуба.

Він зазначив, що реалізація проекту призведе до зменшення часу очікування на кордоні, збільшення вантажопотоку та допоможе митним службам мінімізувати ризики контрабанди. Крім того, створюються сприятливі умови для законного транзиту товарів через кордон двох країн, розвитку транскордонного співробітництва, підвищення конкурентоспроможності граничних регіонів, торгівлі, свободи переміщення осіб, товарів та транспортних засобів через українсько-білоруський кордон.

Під час першого засідання було узгоджено склад Ради управління проектом ІВКО, створено групи управління проектом.

Також обговорювалися питання реєстрації проекту ІВКО в Україні та Республіці Білорусь, проходження конкурсу на посаду зовнішнього експерта проекту ІВКО,  узгодження термінів і календарного плану робіт за проектом.

Довідково:

Проект створення автоматизованої системи інтелектуального відеоконтролю в міжнародному автомобільному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Нова Гута – Нові Яриловичі» на білорусько-українському кордоні (проект ІВКО) фінансується Європейським Співтовариством в рамках Флагманської Ініціативи Східне партнерство.   Східний регіон сусідства ЄС

Країни-бенефіціари - Білорусь та Україна.

Замовником виступає - Міжнародна організація з міграції (МОМ), Представництво у Мінську, Білорусь.

Вартість проекту становить 800 тис. євро на умовах співфінансування, Україна виділяє 75 тис. євро, Білорусь – 72,6 тис. євро.

Термін реалізації – 24 місяці.


Автор: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області
Коментарів ще немає