Середа, 24 квітня 2024, 15:49
Повна версія сайту
;

Чергова спроба вивезення за кордон старовинних видань не вдалася

16:41 22.09.2017    Коментарі  
 

Співробітники Чернігівської митниці ДФС разом  з прикордонниками не дозволили громадянину РФ вивезти за кордон вісім старовинних друкованих видань.

Під час митного контролю потягу «Київ - С.Петербург» у пункті пропуску «Горностаївка-Терюха» співробітники митниці виявили серед особистих речей 55-річного громадянина книги, що видані у середині ІХХ – на початку ХХ ст. Серед затриманих видань, що підпадають під встановлені законодавством обмеження, «Полное собрание сочинений Н.С.Лъскова» - 1897 року, «Энциклопедия Практической медицины» - 1909 року, «Некуда» М. Стебницкого - 1867 року, «Ревизор» Н.В.Гоголя - 1933 року, «Геометрія для уъздных училищъ» - 1907 року,  а також «Сочинения Д.В.Григоровича», «На Горяхъ» та «Преступление и наказание» (дати невідомі).

Митниками складений протокол про порушення митних правил. Друковані видання вилучені та будуть направлені на експертизу.

Нагадаємо, що на початку вересня у пункті пропуску «Горностаївка-Терюха» було вилучено дві старовинні ікони та 5 екземплярів друкованих видань початку минулого століття, які також намагався вивезти за межі України громадянин РФ.


Автор: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області
Коментарів ще немає