Четвер, 28 березня 2024, 16:15
Повна версія сайту
;

Справа по «лазні Давиденка» закрита. Суд відмовив у задоволенні позову

08:30 26.09.2017    Коментарі  
 

Деснянський районний суд Чернігова відмовив у задоволенні позову народного депутата Валерія Давиденка до Чернігівської міської ради та телеканалу «Дитинець».

Про це повідомляє Чeline.

Нагадаємо, позивач вимагав спростувати неправдиву інформацію щодо його причетності до незаконних лазень на березі Десни. Адже таку інформацію на одній із нарад ще в липні озвучив міський голова Владислав Атрошенко.

Сторони вже втретє зустрілись у залі суду. Як свідка до цього допитали і Владислава Атрошенка.

«Мені його представляли як помічника народного депутата Давиденка. Я цього не перевіряв. Я не вважаю, що це суттєво», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«У жодному випадку він не мав на меті образити конкретну особу, або позивач побачив у висловах ті фарби, яких взагалі не було, або в свою чергу намагався тиснути на органи місцевого самоврядування та ЗМІ», — представник ЧМР і ТОВ «Телерадіоорганізації Ліга» Дмитро Федоров.

Суддя вирішив, що подана міським головою інформація не стосується діяльності Валерія Давиденка як нардепа, а тому й не зачіпає його честі, гідності та ділової репутації.

«Право на відповідь і на спростування інформації належить лише тій особі, на яку поширено інформацію. Поширення інформації про те, що особа, яка експлуатує лазні, є помічником народного депутата, необхідно розцінювати не як повідомлення про факт, а як оціночне судження, тобто порівняння з особою, яка надає позивачу допомогу, проте не пов’язану з його депутатською діяльністю, що не підлягає спростуванню», — суддя Деснянського районного у місті Чернігові суду Вадим Коверзнєв.

Представник позивача із рішенням суду категорично не згоден, вважає, що суд дав невірну оцінку аргументам і фактам.

«Суд вважає, що якщо була б поширена неправдива інформація відносно невідомого помічника, якого не існує взагалі, то сам нардеп не має права бути позивачем. Вважаю, рішення є помилковим, буду наполягати на апеляційному оскарженні», — представник народного депутата Валерія Давиденка Микола Торбєєв.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає