П'ятниця, 29 березня 2024, 06:54
Повна версія сайту
;

Представник Чернігівщини показав другий результат на «Іграх нескорених»

13:40 26.09.2017    Коментарі  
 

Срібну медаль для української команди на Іграх нескорених у Канаді завоював 29-річний сержант роти поліції особливого призначення в Чернігівській області Олександр Ткаченко в секторі бігу на 400 метрів.

Своїм прикладом Олександр доводить, що поранення — не привід відмовлятися від занять спортом.

Бійця роти міліції особливого призначення УМВС в Чернігівській області Олександра Ткаченка та його бойового побратима було поранено 23 січня 2015 року на блокпосту біля Чорнухиного Луганської області.

Правоохоронці несли службу на взводному опорному пункті разом із військовиками та боронили підступи до селища Чорнухиного, де знаходилося розташування зведеного загону міліції Чернігівщини. Міна «стодвадцятка» прилетіла десь зблизька, без характерного свисту, тож хлопці навіть не встигли добігти до бліндажа. Від неминучої смерті їх врятували бронежилети, але кільканадцять осколків все ж таки вжалили спецпризначенців там, де не було бронепластин – в шию та спину.

Поранених міліціонерів армійці негайно евакуювали в Світлодарськ, де лікарі надали пораненим першу допомогу. Потім були операції у госпіталях Артемівська, Харкова і нарешті повернення в Чернігів. Лікування й реабілітація розтяглися на довгих три місяці. Фахівці відомчої лікарні з поліклінікою вклали в бійців увесь свій професіоналізм і поставили спецпризначенців на ноги. І хоча не всі осколки вдалося вийняти з тканин бійців, вони твердо вирішили, що обов’язково повернуться на службу.

Олександр Ткаченко почав працювати над собою, відновлювати фізичну форму, тренувати витривалість. В цьому йому неабияк допомагав біг, яким він займався ще до служби.

Сказав – зробив. Вже у травні 2015 року Олександр повернувся до підрозділу, і ще двічі їздив у зону проведення антитерористичної операції.

Згодом успішно пройшов атестацію та продовжив службу в роті поліції особливого призначення ГУНП в Чернігівській області.

За сумлінне виконання служби та захист Батьківщини на Донбасі особисто Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков поліцейському Олександру Ткаченку вручив медаль «Захисник Вітчизни».

І коли до ГУНП прийшло запрошення до участі у міжнародних змаганнях у канадському Торонто, Олександр твердо вирішив взяти в них участь.

Товариші, особовий склад та керівництво поліції Чернігівщини пишаються своїм колегою, який гідно виступив в  Торонто  на "Іграх Нескорених".


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає