Четвер, 25 квітня 2024, 22:33
Повна версія сайту
;

Триває конкурс проектів по спорудженню Меморіалу Захисникам України

13:47 26.09.2017    Коментарі  
 

Триває повторний конкурс проектів по спорудженню у Чернігові Меморіалу Захисникам України на місці, де раніше стояв символ радянщини – пам’ятник Леніну. Прийом заявок відкрито ще з середини червня 2017-го. Хоч і призовий фонд суттєво збільшили, поки жодної ідеї на розгляд конкурсної комісії не надійшло. Нагадаємо, що дедлайн подачі конкурсних проектів — 9 лютого 2018 року. Підбиття результатів конкурсу попередньо заплановано провести до 26 лютого 2018 року.

Наразі для вшанування пам’яті Небесної Сотні та воїнів АТО у центрі Чернігова на Красній площі встановлено дві стели. Також родини загиблих збираються на кладовищі Яцево. Ще один невеликий меморіал є на подвір’ї Центру психолого-соціальної допомоги «Ресурс».

Майбутній Меморіал Захисникам України у центрі Чернігова родини загиблих бійців  хочуть бачити як образ героїзму та подвигу. Щоб він був сучасним та цікавим для молоді.

Нагадаємо, що у попередньому конкурсі на спорудження меморіалу перемогла студентка Анастасія Орищенко (монумент у формі тризуба), але проект учасниці не був підтриманий голосуванням журі.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає