Четвер, 25 квітня 2024, 01:13
Повна версія сайту
;

У Чернігові втретє відбувся обласний «Фестиваль молока - 2017»

10:59 02.10.2017    Коментарі  
 

З метою пропагування серед населення області здорового способу життя, культури споживання молока та молочних продуктів, що забезпечують активну життєдіяльність людини, в обласному центрі третій рік поспіль проводиться «Фестиваль молока», кількість прихильників якого щороку збільшується.

Цей захід сприяє підвищенню обізнаності мешканців міста та області про необхідність споживання молока, кисломолочної та іншої продукції, при цьому кожен бажаючий може посмакувати продуктами від кращих виробників Чернігівщини та під час дегустації дізнатися про корисні властивості того чи іншого продукту для організму.

У неділю, 1 жовтня, у Центральному парку культури і відпочинку більше 30 підприємств з усієї області дивували містян своєю продукцією – якісною, смачною та корисною.

Дипломами учасників фестивалю нагородили заступник голови обласної ради Арсен Дідур та в.о. першого заступника обласної державної адміністрації Юлія Свириденко.

– Молочна галузь – основоположна галузь аграрно-промислового сектору економіки нашого регіону. Вона дає найбільшу кількість робочих місць, а це податки і наповнення бюджету. Складові галузі – виробники, переробники та, звісно ж, споживачі. Без них підприємствам молочної галузі було б важко триматися на плаву та конкурувати із західними компаніями, а також товаровиробниками з інших регіонів. А наші виробники конкурентоспроможні і відповідальні за якість своєї продкуцїї, - зазначив у вітальному слові Арсен Дідур.

Фестивальні заходи не обмежилися лише дегустацією смаколиків, а також продажем молочної та іншої продукції. На території парку працювали тематичні палатки та майстер-класи від закладів позашкільної освіти, проходили інтерактивні ігри та вікторини від Чернігівського національного технологічного університету, а про корисні властивості молока можна було дізнатися в палатці Чернігівського базового медичного коледжу.

В цей час на сцені учасників і гостей фестивалю вітали кращі творчі колективи Чернігівщини.


Автор: Радник заступника голови обласної ради Наталія Купрієнко
Коментарів ще немає