Четвер, 25 квітня 2024, 23:56
Повна версія сайту
;

Двом Героям АТО відкрили меморіальну дошку у Чернігові

07:54 03.10.2017    Коментарі  
 

Вчора, 2 жовтня, на будівлі Чернігівського музичного коледжу ім. Л. В. Ревуцького урочисто відкрили пам'ятну меморіальну дошку на честь випускників цього закладу Ігора Володимировича Нешко та Володимира Володимировича Близнюка, які загинули в зоні антитерористичної операції на сході України при виконанні військових завдань. 

В урочистому відкритті взяла участь заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації – керівник апарату Наталія Романова, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Чернігівської міської ради Андрій Ткач, рідні та близькі військових, студенти музичного коледжу, а також небайдужі чернігівці, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих Героїв.

Присутні говорили, що Ігор Нешко та Володимир Близнюк були самовідданими людьми. Вони не змогли залишатися осторонь і вирішили не словом, а ділом боронити цілісність нашої країни. Після всіх виступів учасники заходу поклали квіти на знак шани та поваги до загиблих.

Нешко Ігор Володимирович - народився 12 січня 1978 р. в Чернігові. У 1993 році закінчив ЗОШ І-ІІІ ступенів №12 міста Чернігова. Продовжив навчання у Чернігівському музичному училищі імені Ревуцького. У 1997 році вступив до Львівського військового інституту при Національному університеті "Львівська політехніка", де отримав базову вищу освіту бакалавр за спеціальністю "військовий диригент". Згодом закінчив Київський національний університет культури і мистецтв, отримав вищу музичну освіту за спеціальністю викладач музики та диригент оркестру. 

З 2010 року він проходив службу на посаді інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби "Добрянка". Тільки протягом 2014-2015 років він виявив та припинив 5 спроб перетину державного кордону незаконними мігрантами, 8 порушень іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, 2 спроби виїзду за кордон транспортних засобів з підробленими документами та громадянина, що перебував у розшуку правоохоронними органами. Під час формування оперативно-бойової прикордонної комендатури "Чернігів", старший прапорщик Ігор Нешко одним з перших у підрозділі виявив бажання потрапити до її складу та вирушити до зони проведення АТО.

На передовій перебував з червня 2015 року. У складі комендатури Ігор Нешко обіймав посаду старшого розвідника відділення розвідки оперативно-бойової прикордонної комендатури "Курахівка" Краматорського прикордонного загону. У жовтні 2015 року, напередодні Дня захисника України, був нагороджений однією з найвищих прикордонних нагород - нагрудним знаком "За мужність в охороні державного кордону".

Загинув 8 листопада 2015 року в районі селища Курахівка Селідівського району Донецької області.

Близнюк Володимир Володимирович - народився 28 серпня 1988 р., в м. Чернігові. Закінчив Чернігівський колегіум № 11 і музичну школу. Пройшов строкову військову службу в 5-й окремій Слобожанській бригаді внутрішніх військ МВС. Працював бригадиром у приватній фірмі та водночас заочно навчався на юриста.

У квітні 2014 року вони разом із батьком, підполковником у відставці Володимиром Олександровичем Близнюком, пішли до військкомату й зголосилися стати на захист Вітчизни. Батька не прийняли на службу за віком, мобілізували Володимира-молодшого... Мати, Олена Володимирівна, розповідає: "Він сам так вирішив – коли росіяни Крим захопили, не міг заспокоїтися: «Як це так – забрати? Яке вони мають право?». Кинув усе, сказав: «Хочу захищати Україну. Я тут народився і свою Батьківщину віддавати не буду. Крим забрали – а більше не віддам…». Я пішла працювати в місцеву організацію Червоного Хреста, збирала пожертви для біженців. Гадала, що благодать Божа буде на моїй дитині… Кожні десять днів посилки йому відсилала. Востаннє ми спілкувалися телефоном 1 вересня – я відправила йому разом із «гуманітаркою» виклик на останню сесію, він же диплом у грудні мав одержати. Сказав: «Мамо, я листа отримав, але не можу зараз розмовляти…». А ще казав: «Мамо, якби ти знала, що таке „Град”»… Він разом із двома товаришами перебував на чергуванні в якійсь будівлі, коли їх обстріляли. Одного з хлопців контузило, другого – поранило, а Володі відірвало руку, осколки влучили в груди й голову. Ще й будівля обвалилася, його притиснуло. Поки приїхала «швидка», він помер від втрати крові...".

Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає