Середа, 24 квітня 2024, 16:25
Повна версія сайту
;

Через пожежу в хостелі у Запоріжжі загинули п'ятеро людей, серед яких троє з Чернігівщини

09:03 04.10.2017    Коментарі  
 

П’ятеро людей згоріло в хостелі в Запоріжжі. Іще трьох, зокрема й 8-річну дитину, пожежникам вдалося врятувати. Зараз потерпілі в реанімації. Двоповерхова будівля зайнялася близько 3-ї ночі. На порятунок приїхали півсотні вогнеборців. Однак визволити людей з вогняної пастки змогли не одразу. Чому, дізнавайтеся в сюжеті.

Полум’я у хостелі спалахнуло близько 3-ї години ночі. За лічені хвилини вогонь охопив весь другий поверх.

На порятунок прибуло півсотні вогнеборців. Їх зустріли криками про допомогу. Однак допомогти людям одразу пожежні не змогли.

Зверніть увагу на вікна другого поверху. Вогнеборцям довелось зрізати грати, щоб урятувати людей. Під час пожежі мешканці виявилися заблокованими з обох боків. Коридор було повністю охоплено вогнем, відтак люди опинилися у пастці.

Поки вогнеборці намагалися прорватись у приміщення – 4-ро згоріли живцем. Іще один чоловік помер у кареті «швидкої».

Олександр Сичов, керівник оперативно-координаційного центру ДСНС у Запорізькій області: «Більшість з загиблих отримали термічні опіки. Одна людина, можливо, все ж таки задихнулася від продуктів горіння. В протипожежному плані приміщення не пристосовано, тому що має одну сходову клітину – один евакуаційний вихід, коридори були обшиті горючими матеріалами, тому пожежа дуже швидко розповсюджувалася».

Багато часу рятувальники витратили і на пошук людей, яких відімкнули від напругу у 380 Вт. Адже електричний щит був розташований у самому епіцентрі займання.

Олександр Сичов: «Через основний коридор ми не могли просуватися, бо були електричні розряди, а в задимленому приміщенні це великий ризик для особового кладу».

Врятувати вдалося трьох потерпілих. Вони зараз у лікарні. 8-річна дівчинка в опіковому відділенні. Двоє дорослих у реанімації.

Олена Пономаренко, завідувач опікового центру лікарні: «Пациенты находятся в состоянии наркотического сна. У 45-летнего мужчины обожжено 25% тела, также ожоги дыхательных путей. У 42-летней женщины ожоги 2-й степени».

Цей хостел просто на центральному ринку, тож здебільшого тут зупинялися торговці. Нині попри вихідний сюди прийшло багато людей, дізнатися, що сталось і хто саме постраждав.

«Погибло трое ребят из Черниговской области. По национальности азербайджанцы, которые недавно привезли картошку. Также Мерза из Баку, который давно жил в Запорожье. И Алексеич – охранник. И из крайнего окна выпрыгнула ее подружка с ребенком».

Попередня причина пожежі – несправний електрообігрівач на рецепції. Уже відомо, що хостел працював нелегально, тому протипожежні перевірки тут не проводили. Найближчий гідрант був демонтований, інший знайшовся аж за 400 м від будівлі.

Валерій Романов, прокурор Запорізької області: «Уголовное дело возбуждено, как по самому пожару, так и по ряду должностных лиц, тому что у нас сто нянек, а дите без глаза. У нас куча контролирующих органов, которые не видели на протяжении, насколько мне известно, года, что это частная гостиница нигде не зарегистрирована».

Винним у масовій загибелі людей загрожує до 8 років ув’язнення. Зараз поліція розшукує власників та орендаря приміщення. Однак, за інформацією «ТСН», який організував у будівлі хостел, теж загинув у вогні.

Сюжет ТСН



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає