Субота, 20 квітня 2024, 05:03
Повна версія сайту
;

Візит Порошенка на Чернігівщину: роздав військовим квартири та відвідав лікарню

15:31 04.10.2017    Коментарі  
 

Під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент Петро Порошенко вручив сертифікати та ключі від квартир військовослужбовцям Державної спеціальної служби транспорту – учасникам АТО та членам їх сімей. Новий житловий будинок розраховано на 32 квартири.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Глав держави підкреслив: «Держава почала системну роботу з покращення забезпечення житлом військовослужбовців України. Наголошую, що за останні 2 роки кількість квартир, які були отримані лише у Збройних Силах України, без  інших силових підрозділів, перевищила 2,5 тисячі». Ще більше 2 тисяч помешкань збудовано для тих, хто служить у Нацгвардії, СБУ, на кордоні, додав він.

Президент зауважив, що це відбувається в умовах коли першочергово спрямовуються ресурси на побудову Збройних Сил.

«Родини військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту дійсно заслуговують на житло і її воїни сумлінно виконують завдання як у пунктах постійної дислокації, так і у зоні проведення АТО», - наголосив Президент та зауважив, що проінформований про введення в експлуатацію 32-квартирного будинку у Новомосковську, у Чопі та завершення до кінця року будівництва нового будинку у Дніпрі для військовослужбовців Держспецтрансслужби.

Водночас Глава держави зазначив, що темпи житлового будівництва мають бути вищими.

На запрошення учасника АТО старшого прапорщика Михайла Суржика, Президент відвідав квартиру військового та поспілкувався з родиною українського воїна. Глава держави зробив подарунок сім’ї прапорщика.

Крім того, Порошенко відвідав Чернігівську обласну лікарню, ознайомився з роботою цього лікувально-профілактичного закладу та поспілкувався з медичними працівниками.

Президент повідомив, що відкриття у Чернігівській обласній лікарні ренгенохірургічного блоку судинної хірургії, оснащеного універсальною ангіографічною системою виробництва Philips дає змогу проводити дослідження судин та виконувати оперативні втручання на судинах головного мозку, серця, магістральних судинах, органах грудної та черевної порожнини. Він зазначив, що відтепер хворі з кардіальною та нейрохірургічною патологією будуть отримувати медичну допомогу на місці, а не звертатися до приватних клінік Києва і нести величезні витрати на лікування.

Президент ознайомився з роботою медичного закладу, а також вручив сертифікат на апарат дефібриляції для лікарні.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає