Вівторок, 16 квітня 2024, 15:20
Повна версія сайту
;

Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» виповнилося 50 років

14:30 05.10.2017    Коментарі  
 

5 жовтня в обласному філармонійному центрі відбулися урочистості з нагоди 50-річчя з часу заснування Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Привітав зі святом колектив заповідника перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

У своєму виступі він відзначив, що початкові кроки становлення архітектурно-історичного закладу були на правах філіалу, що був підпорядкований Державному архітектурно-історичному заповіднику «Софіївський музей». Згодом він став самостійним підрозділом із власним філіалом у Новгороді-Сіверському.

За словами керівника, нині заповідник є одним із головних туристичних об'єктів Чернігівщини та України. Зараз до його складу входять 29 унікальних пам'яток архітектури та історії, шість з яких домонгольського періоду і вважаються одними з найдавніших у Східній Європі.

Також Валентин Мельничук відзначив, що готуються матеріали для внесення окремих пам'яток заповідника до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Відповідно до розпорядження голови обласної ради, вже створено робочу групу з підготовки номінаційного досьє для включення культурної спадщини Чернігівщини до Списку ЮНЕСКО.

Він висловив впевненість, що в цій роботі допоможе і затверджена обласною радою цільова Програма проведення археологічних досліджень в Чернігівській області на 2013-2020 роки та інші рішення, прийняті депутатським корпусом ради, спрямовані на збереження та охорону історичних надбань нашого рідного Сіверського краю.

У цей святковий день перший заступник голови обласної ради побажав усім присутнім миру, добра і нових плідних звершень, творчого натхнення та успіхів у важливій історично-просвітницькій роботі.

З нагоди 50-річчя створення Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Валентин Мельничук вручив почесні відзнаки обласної ради заступнику генерального директора з наукової та культурно-просвітницької роботи Аллі Доценко, старшому науковому співробітнику відділу музейної і науково-фондової діяльності Тетяні Новик та завідувачу відділу музейної і науково-фондової діяльності Ользі Травкіній.

Заповідник «Чернігів стародавній» з ювілеєм також привітали представники установ міста та області, академічний камерний хор ім. Дмитра Бортнянського та артисти обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає