Субота, 20 квітня 2024, 10:33
Повна версія сайту
;

Хто вирішуватиме в міськраді кому давати гроші за народження дитини?

15:52 05.10.2017    Коментарі  
 

У Чернігівській міській раді створили комісію, котра вирішуватиме, яка з чернігівських родин має право отримати гроші з міського бюджету при народженні дитини.

Склад та положення даної комісії сьогодні, 5 жовтня, затвердили під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Як розказала начальник відділу звернень громадян Ірина Брусильцева, до складу комісії увійшли представники структурних підрозділів міськради, працівники соцслужб, поліцейські, лікар пологового будинку, лікарі із дитячих поліклінік міста та депутати міської ради. Головою комісії буде начальник управління охорони здоров’я Володимир Кухар.

 Згідно із затвердженим положенням, До повноважень Комісії відносяться:

1. встановлення кола осіб, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини, відповідно до Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки;

2. перевірка документів, які подаються особами для отримання одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини;

3. внесення через відділ звернень громадян Чернігівської міської ради до виконавчого комітету Чернігівської міської ради пропозицій для виплати одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини;

4. розгляд інших питань щодо надання допомоги при народженні.

У тексті програми перераховані й документи, які претендентам на одержання допомоги необхідно надати до Відділу звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка, 9). Це:

- заява одного з батьків, який постійно проживає з дитиною та місце проживання якого зареєстроване в місті Чернігові;

- копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу);

- копії свідоцтв про народження інших дітей родини (з пред’явленням оригіналів);

- копія сторінок паспорту одного з батьків, що засвідчують особу та місце реєстрації;

- довідка дільничного лікаря-педіатра про перебування дитини під наглядом дитячої поліклініки у м. Чернігові.

 Також у програмі зазначено, що допомога надається одноразово по першому зверненню одного з батьків, але за результатами розгляду комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні та затвердження рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Додамо, що у випадках, коли батько родини вже має дітей від іншої дружини, скільки надавати матеріальної допомоги рахуватимуть по матері. 

Нагадаємо, що 21 вересня депутати міської ради прийняли рішення про надання одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини у Чернігові.

Так, за народження першої дитини чернігівські батьки отримуватимуть 5 тисяч гривень з міського бюджету, за другу – 10 тисяч гривень і за третю і більше – 20 тисяч гривень.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає