Субота, 27 квітня 2024, 05:18
Повна версія сайту
;

У 2018 році на Чернігівщині буде вже 37 ОТГ

08:12 09.10.2017    Коментарі  
 

Чернігівщина продовжує переймати європейський досвід місцевого самоврядування. Аби поділитися досвідом децентралізації, до обласного центру прибула польська делегація – бурмістри, війти та виконавчі секретарі Люблінського та Підкарпатського воєводств.

Децентралізація на Чернігівщині триває. Вже створено 19 об’єднаних територіальних громад. За рейтингом Мінрегіону, Чернігівщина посідає третє місце у «турнірній таблиці».

Вже діючій Михайло-Коцюбинській об’єднаній територіальній громаді лише дев’ять місяців. Отриману державну субвенцію на розвиток інфраструктури майже 100%-во спрямували на заклади освіти. А також у цьому році відремонтували дороги.

Наразі 14 новостворених ОТГ чекають на перші вибори, що за планом відбудуться 29 жовтня. Одна із них – Бобровицька об’єднана тергромада. Доволі велика – близько 26 тисяч населення. Досвід самоврядування у Польщі вивчали ще до процесів децентралізації.

Ріпкинська громада ще не утворена, проте вже пройшли громадські слухання. Жителі Ріпок виступили за об’єднання. Відповідне положення згодом прийматиметься на сесії селищної ради. А потім — запрошуватимуть інші громади до об’єднання, за перспективним планом це 18 сільських та селищних рад.

У 2018 році на Чернігівщині буде вже 37 об’єднаних територіальних громад.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає