Середа, 17 квітня 2024, 02:56
Повна версія сайту
;

Пенсійний фонд вже перерахував пенсії по-новому

10:39 10.10.2017    Коментарі  
 

Чи вистачає вашої пенсії на все необхідне? Запитання, яке відверто дивує більшість пенсіонерів. Віктор Ігнашков живе вдвох із дружиною, заздалегідь очікують труднощів у опалювальний період. Віктор Ігнашков, пенсіонер: «У нас одна пенсия уходит на оплату всех этих коммунальных, а вторая – лекарства, еда, не говоря об одежде уже». Тетяна Горячева підвищення виплати чекає з нетерпінням, адже пенсії, каже, вистачає лише на найнеобхідніше. Тетяна Горячева, пенсіонерка: «На что – в основном, на питание. З одягу – донашиваем то, что есть, коммунальные, конечно, много забирают. У меня не минимальная пенсия, но и не такая большая. Хотелось бы побольше. На работу устроиться очень сложно пенсионеру, а если предложат – маленькую зарплату, целый день работать – это тяжело для пенсионера».

Тож не стільки про реформу загалом, скільки про підвищення пенсій говорять ті, хто отримує ці виплати. І вони дійсно зросли з 1 жовтня – «заднім числом», проводяться перерахунки, так зване «осучаснення» пенсій. Тим, хто вже отримав пенсію у жовтні, зроблять доплати, причому в цьому ж місяці. Мінімальна пенсія зросла на 140 гривень і становитиме 1452 гривні. Юрій Юрченко, начальник головного управління Пенсійного фонду в області: «Органи Пенсійного фонду вже здійснили перерахунок пенсій, зараз друкуються відомості, найближчим часом пенсії будуть виплачені нашим пенсіонерам. Працюючі пенсіонери, які зараз отримували 85% пенсії, будуть отримувати з 1 жовтня повністю всю свою пенсію».

Діятимуть нові вимоги до страхового стажу. Зараз при нарахуванні пенсії кількість відпрацьованих років множиться на коефіцієнт 1,35%, а з першого січня буде множитися на одиницю. Тим, хто виходитиме на пенсію у 60, потрібно буде мати 25 років страхового стажу, і кожні 12 місяців ця вимога зростатиме аж до 35 років. Якщо не вистачає, то два роки можна буде докупити, сплативши страхові внески за цей період. Що ж до різниці між трудовим і страховим стажем (таке поняття існує з 2004 року), то вони фактично тотожні, каже Юрій Юрченко. Юрій Юрченко: «Для того, щоб мати необхідну кількість стажу, буде зараховуватися і трудовий стаж, і страховий стаж, і навчання на стаціонарі в державних закладах освіти до 2004 року, догляд за дитиною до 3-х років, служба в армії».

Період роботи, коли людина офіційно не оформлена, до страхового стажу не зараховуватиметься, а на роботодавця в цьому випадку чекають штрафні санкції.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає