Субота, 20 квітня 2024, 06:49
Повна версія сайту
;

У школі на Чернігівщині будівельники залишили учнів та вчителів без даху над головою

10:46 10.10.2017    Коментарі 3  
 

Негода просто в класі.

В Городні на Чернігівщині просто перед сильною зливою будівельники зняли покрівлю з навчального корпусу. Зняли й поїхали геть. На ранок вчителі і учні школу не впізнали. Дож лив мов з відра, воду відкачували всі разом і виносили з класів цінні речі. Чому школа раптом зосталася без даху в дощову осінь і хто тепер буде ремонтувати класи, дивіться у сюжеті.

Фізкультура скасовується. Спортзал, в якому діти зазвичай грають у футбол, перетворився на басейн. Від самого ранку тут працюють прибиральниці.

Нічна злива, яка не припинялася до обіду, наробила в школі біди. Рятувати кабінет хімії прибігли вчителі. Технічний персонал вже не міг впоратися, а вода ще прибувала.

Із двох класів інформатики винесли 24 комп’ютери. Евакуювали кабінет музики. Парти прикрили плівкою.

На дворі дощ минув, злива стихла. В кабінеті хімії тепер можна пройтися без парасольки – це вже досягнення, хоча в класі досі накрапає.

Навчальний корпус одразу вирішили знеструмити, щоб не сталося закорочення. Уроки перенесли в класи поверхом нижче. Світла немає, тому про завершення уроків учнів сповіщають дідівським методом – коридором ходить хлопчик і дзвонить звичайним дзвіночком.

Школа потекла, бо лишилася без покрівлі. Напередодні будівельники зняли старий шифер і оголили 830 кв. м. У вихідні бригада поїхала. У ніч проти понеділка розпочалася злива.

Замінити в школі покрівлю просили давно. 6 років тому навіть підготували проект, а от грошей на ремонт дочекалися лише цього року. У відділі освіти пояснюють, хотіли б усе зробити впродовж літа, але взялися за ремонт щойно навчальний рік розпочався.

Юрій Гриценко, керівник відділу освіти Городнянської РДА: «Як тільки ми отримали кошти на рахунок, ми розпочали роботи. Роботи розпочалися 1 вересня о другій половині дня, відразу як скінчилася лінійка».

Поки в школі як у мурашнику долають наслідки негоди, на покрівлі роботи ледь просуваються. Побачили тільки двох працівники. Зв’язалися з підрядником телефоном, той запевнив, що відрядив у Городню додаткову зміну, хоча хлопці працюватимуть у борг.

Анатолій Чоботар, підрядник: «Виділяються тоді гроші, коли дощі і сльота. Літо було красиве – ні, не було грошей. Тепер мені фінансування хочуть розтягнути до грудня. Зараз вони винні мені 700 тисяч гривень, щоби я в 2-3 зміни цілодобово працював, я не можу отримати нічого за минулий місяць».

Адміністрація школи рахує збитки. Після такого ремонту покрівлі доведеться відновлювати класи і спортивний зал. Хто це компенсуватиме, вирішить прокуратура. Депутати Городнянської ради готують звернення до правоохоронців.

Сюжет ТСН



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Городня 2017-10-10 13:09:22

Это подрядчик главы района, пани Светланы. Вот пусть за данный ей откат и покроет ушерб для школы. Более глупого руководителя не знает ни один район

Гість ПЕтро 2017-10-10 14:09:44

Вина підрядника та тех.нагляда (управління капітального будівництва ЧОДА Боді НЕЧепи)

Гість Нечепа Богдан 2017-10-10 14:31:30

я откаты 30% с объекта не беру.