П'ятниця, 26 квітня 2024, 03:06
Повна версія сайту
;

Працював з дітьми і постраждав від вибуху. Що відомо про нападника з сокирою на співробітницю прокуратури

15:09 11.10.2017    Коментарі  
 

На співробітницю прокуратури Чернігівської області 10 жовтня близько 10:30 прямо в її кабінеті напав чоловік і завдав їй кілька ударів сокирою по голові.

Нападника затримали, а жінку госпіталізували у важкому стані з відкритою черепно-мозковою травмою.

НВ розповідає, що відомо про інцидент та його винуватця.

Як це взагалі сталося?

Нападник записався на прийом до начальниці відділу організації прийому громадян.

У прес-службі прокуратури Чернігівської області розповіли КП в Україні, що напад стався в громадській приймальні, куди всі громадяни мають вільний доступ.

Причому нападник був добре відомий у відомстві – він багато разів звертався туди з різними скаргами, за даними інших ЗМІ – протягом семи років.. Невелику сокирку він сховав під одягом, тому підозр не викликав.

"Остання скарга стосувалася відключення газу в помешканні. Це питання тягнеться вже давно", - зазначив співрозмовник видання.

В сюжеті ТСН йдеться, що Яковець приніс скаргу "нібито на дії правоохоронців".

Після того, як жінка прийняла від нього чергову скаргу, заявник раптово вдарив її сокирою.

Прес-секретар прокуратури Чернігівської області Тетяна Ліждвой розповіла журналістам, що вона не знає суті питання, з яким звернувся нападник, але відомо, що він був не згоден з попередньою відповіддю.

За її словами, постраждала була у кабінеті не одна, тому нападника відразу вдалося схопити.

У відомстві підкреслили, що постраждала ніяк не могла вплинути на хід розгляду скарг.

Затримання нападника і кримінальна справа

Прес-служба прокуратури повідомила, що нападника затримали відразу ж після вчинення злочину, згідно з повідомленням місцевих ЗМІ – через 10 хвилин.

У поліції додали, що злочинець – чоловік 1967 року народження, не повідомивши про нього ще якоїсь інформації.

Його доправили до Чернігівського відділення поліції. а за фактом нападу відкрили кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України – Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця. Злочинцеві загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до 15 років або довічно.

ЗМІ повідомляли, що йому належить пройти медичний огляд на осудність, а також, що раніше цей чоловік не перебував на обліку у психіатра і, крім комунальних позовів, проблем із законом не мав.

У Мережі з'явилося відео затримання.

Розповідь батька нападника

Місцевим ЗМІ вдалося з'ясувати, що ім'я нападника – Олександр Яковець, і поспілкуватися з його батьком – Олександром Пилиповичем Яковцем, що мешкає в одній з чернігівських багатоповерхівок.

За словами Олександра Яковця-старшого, він не бачив сина останні п'ять років, відтоді як той почав вимагати від нього грошей, у чому батько-пенсіонер йому відмовив.

Яковець-старший розповів журналістам, що його син за освітою – вчитель молодших класів та викладав також малювання, працював в 32-й, а потім в 20-й школі, але вже досить давно. Він додав, що син не був алкоголіком або наркозалежним.

За словами батька, Олександр Яковець-молодший проживав у квартирі на вулиці Рудімцева, де близько шести років тому постраждав від вибуху газу, отримавши опіки 35% поверхні тіла.

Батько також стверджує, що саме після цього випадку його син Яковець-молодший став агресивним і почав писати скарги в прокуратуру на батька, щоб прописатися в його квартирі.

"Він скаргу написав, щоб я його вселив сюди в квартиру. А я сказав, що ти тут без органів міліції не вселишся. Він агресивний, у нього агресія. До вибуху цього не було, ніякої агресії я за ним не помічав", - розповів Яковець-старший ЗМІ.

У сюжеті СТБ кажуть, що Олександр Яковець-молодший прийшов у прокуратуру саме щоб поскаржитися на батька, що  вигнав його з дому. Отримавши відповідь, яка йому не сподобалася, він дістав сокиру і прямо в кабінеті вдарив ним співробітницю прокуратури по голові.

У сюжеті також згадується, що батько нападника Олександр Яковець-старший – інвалід другої групи і живе на мізерну пенсію, яку син намагався у нього відібрати.

Стан постраждалої жінки

За даними ЗМІ, пораненій сокирою співробітниці прокуратури 40 років, її госпіталізували до Чернігівської обласної лікарні.

"З огляду на, що вона є постраждалою і відкрито кримінальне провадження щодо інцидентуу, який стався в обласній прокуратурі, поки що ми не можемо давати коментарі про стан її здоров'я", - заявляв ЗМІ 10 жовтня головний лікар цієї лікарні Андрій Жиденко.

Проте він повідомив, що існує загроза життю постраждалої.

"Але наші лікарі роблять все для того, щоб вона повернулася до активного нормального життя", - додав головний лікар обласної лікарні.

ЗМІ також повідомляли, що нейрохірурги зробили жінці операцію.

http://nv.ua


Автор: Новое время
Коментарів ще немає