П'ятниця, 26 квітня 2024, 14:45
Повна версія сайту
;

Без даних ID-картки підлітка не буде нараховано субсидію

08:09 12.10.2017    Коментарі  
 

Зміни у програмному забезпеченні для нарахування субсидій. Якщо у вас є 14-тирічна дитина, повідомте органи соцзахисту дані її документа громадянина України. Нагадаємо, паспорти в Україні вже видають з 14-ти років. Дані цих документів вимагає комп’ютерна програма, що здійснює нарахування субсидій. Тож в органах соцзахисту радять завчасно попіклуватися про отримання вашою дитиною ІД-картки. На донесення документів дається місячний період.

ОЛЕГ РУСІН, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації: «Є чітка вимога програми, яка виставляє: якщо є в родині дитина, якій вже виповнилося на період перерахунку 14 років, то батьки цієї дитини мають в обов’язковому порядку донести паспорт до органів соціального захисту населення. Безпосередньо номер цієї ІД-картки. І так званий ідентифікаційний код. Для чого? Є відповідні графи в програмі, які необхідно заповнити. Без заповнення цих граф програма просто не перераховує для даної родини субсидію. Проблема загалом по Україні. Ми вже перетелефонували людям. Повідомили, що необхідно».

Органи соцзахисту готуються до нового опалювального сезону. А саме до проведення жовтневих перерахунків. Усе робить в автоматичному режимі програма. Тож більшості громадян не треба буде повторно звертатися до органів соцзахисту. Як уже відомо, на цей опалювальний сезон для розрахунку субсидій братимуться доходи людей за перше півріччя 2017-го. Органи соцзахисту вже зробили запити до фіскальної служби. Ці дані будуть занесені до комп’ютерної програми, яка визначить, чи може родина претендувати на субсидію, а якщо так — обрахує обов’язковий мінімальний платіж.

У Новозаводському районі Чернігова субсидією наразі користуються майже 27,5 тисяч домогосподарств.

ІРИНА МАРЧУК, начальник управління праці та соціального захисту населення  Новозаводської  районної у м. Чернігові ради: «Від Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду у вересні місяці майже всю інформацію ми вже отримали. Чекаємо початку опалювального періоду, який буде розпочато за рішенням міського голови. Стосовно приватного сектору, опалювальний період розпочинається з 16-го жовтня».

Аби отримати субсидію, особисто до органів соцзахисту мають звернутися люди, що винаймають житло, домогосподарства, у яких є зміни у кількості зареєстрованих на житловій площі, а також ті, хто користується субсидією на тверде паливо та скраплений газ. Цим категоріям перерахунок не буде проведений автоматично. Також до органів соцзахисту із заявою мають звернутися люди, які у неопалювальний сезон замість субсидії користувалися пільгою на оплату комунпослуг.

Органи соцзахисту наразі проводять звірку даних. Окрім того, триває прийом заяв по програмі монетизації субсидій (за економію  газу та електроенергії при опаленні домівок у минулому сезоні).

ІРИНА МАРЧУК, начальник управління праці та соціального захисту населення  Новозаводської  районної у м. Чернігові ради: «Люди зараз підходять. Є звернення первинні на субсидію, їх небагато порівняно з минулими роками, але десь 50-60 заяв ми щотижня отримуємо. Крім того, повідомляють про зміну складу сім’ї, про зміну статуса, повідомляють по купівлю, як передбачено законом. Крім того, до 1 листопада подовжено термін прийому заяв на невикористану субсидію. Така робота в нас також ще проводиться».

На Чернігівщині близько 440 тисяч домогосподарств і більше половини з них — користувачі субсидій. На кінець минулого опалювального сезону субсидії отримувало 230 тисяч родин області. У неопалювальний період кількість користувачів субсидії навіть більша. Станом на кінець вересня, поки ще триває неопалювальний сезон, статистика по користувачах житлових субсидій — понад 254 тисячі домогосподарств. Якою ця буде цифра у новому сезоні, коли у домівки подадуть тепло, поки невідомо. Провести необхідні перерахунки органи соцзахисту планують за жовтень.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає