Субота, 20 квітня 2024, 01:14
Повна версія сайту
;

Активісти вимагатимуть від депутатів облради зміни виборчих правил

10:55 13.10.2017    Коментарі  
 

У вівторок, 17 жовтня, о 9:30 за адресою проспект Миру, 43 біля будівлі Чернігівської обласної ради активісти та представники місцевих організацій різних політичних сил вимагатимуть від керівництва та депутатів обласної ради невідкладно звернутись до Верховної Ради України з вимогою ухвалити законопроекти щодо зміни виборчих правил (№ 1068-2), обмеження депутатської недоторканності (№ 6773) та створення антикорупційного суду (№ 6011).

Дана всеукраїнська акція з вимогою проведення Великої політичної реформи  буде відбуватися одночасно у столиці під стінами Верховної Ради України та в усіх обласних центрах України.

Зміна виборчих правил передбачає скасування змішаної виборчої системи, створеної 2011 року в інтересах режиму Януковича, та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками. Для цього депутатам ВРУ необхідно невідкладно ухвалити законопроект № 1068-2. Це важлива частина Коаліційної Угоди, міжнародне зобов’язання України та передвиборча обіцянка Президента Порошенка, що є запорукою якісного оновлення політичної еліти України.

Про необхідність створення Антикорупційного суду свідчать десятки переданих до Солом’янського суду корупційних справ щодо політиків топ-рівня, які чинні служителі Феміди просто неспроможні оперативно і неупереджено розглядати. Сьогодні в парламенті знаходиться законопроект № 6011, що врегульовує створення відповідних судових інституцій. Натомість, команда Президента Порошенка посилено проштовхує запуск антикорупційних судів у формі палат, що нічим не відрізнятимуться по формату роботи від діючих судів.

Обмеження недоторканності народних депутатів (законопроект № 6773), з одного боку, дозволить притягати їх до кримінальної відповідальності на загальних підставах, з іншого -  збереже індемнітет  -  відсутність можливості переслідування за наслідками їх політичної позиції та висловлювань.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає