Четвер, 28 березня 2024, 17:30
Повна версія сайту
;

У центрі Чернігова планується ще одна скандальна забудова?

16:17 13.10.2017    Коментарі 3  
 

Неподалік приміщення обласної ради у самому центрі Чернігова намічається будівництво шістнадцятиповерхового житлового будинку. Та мешканців прилеглих «хрущовок» зовсім не радує таке сусідство…

До газети «Чернігівщина» звернулися мешканці будинків № 45 та 47 по проспекту Миру. Вони стурбовані тим, що у їхньому дворі нещодавно з’явився високий паркан, який відгородив і дитячий майданчик. Люди переймаються, що перед їхніми вікнами незабаром виросте чергова багатоповерхівка, а дитячий майданчик перетворять на парковку для автомобілів. До того ж, запевняють, що не було ніяких громадських слухань стосовно цієї забудови.

На тому місці, де зараз паркан, розміщується старий занедбаний будинок, смітник та дитячий майданчик. Територія, м’яко кажучи, не доглянута. За цю ділянку землі відповідає чернігівське комунальне підприємство «Чернігівбудінвест». Саме його працівники запевнили, що найближчим часом все буде прибране, а на місці старої хати з’явиться новий житловий будинок.

«За цією адресою планується будівництво житлового шістнадцятиповерхового будинку, – інформує директор комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Валерій Горбатов. –Всі дозволи для цього є, будівництво погоджено у всіх відповідних установах. Забудовником виступає компанія ТОВ «Основа-буд-7». Жителям сусідніх будинків немає причин для хвилювання. Адже проведені всі необхідні експертизи, в тому числі експертиза інсталяції (простіше кажучи, експертиза з освітлення приміщення). Все відповідає нормам. Після завершення будівництва вся прилегла територія буде впорядкована. Проектом передбачено облаштування території навколо будинку та встановлення нового дитячого майданчика».

Більш докладно про дозволи на забудову і майбутнє будівництво ми могли б дізнатися в Управлінні архітектури та забудови Чернігівської міської ради та у компанії-забудовника, але й ті, й інші відмовилися давати будь-які коментарі. Чого б це? Редакція і стурбовані мешканці сусідніх будинків чекають більш детальних роз’яснень.


Автор: Марія Пучинець, "Чернігівщина" №41 (650) від 12 жовтня 2017, gorod.cn.ua
Гість НЕбайдужий Чернігівець 2017-10-13 20:52:08

НАскільки мені відомо по даному проекту неузгоджені межі забудови. ТАким чином починати будівництво аж ніяк неможна

Гість горожанин 2017-10-16 21:35:47

Да дайте ШАХРАЙмеру деньгу спокойно за разрешение скосить.А то у президента рожа уже в экран не влазит,а наш мерВОР сиротинушка изголодался вовсе.Не мешайте соответствовать..

Гість обыватель 2017-10-16 21:42:37

Да ворюга городская к выборам бабло собирает.У него сердце кровью обливается когда без него в Раде бабло деребанят.А так украл и вроде валерьянки для сердца выпил..