П'ятниця, 26 квітня 2024, 21:57
Повна версія сайту
;

Округи – незаконні, кандидати і бюлетені – не дійсні, – Суд про вибори в Ічні

08:13 19.10.2017    Коментарі  
 

Невдовзі у місті Ічня, як і в ще 13 новостворених ОТГ Чернігівщини, мають відбутися перші вибори. Проте Ічнянська кампанія вирізняється з-поміж інших. Зокрема, як ми повідомляли раніше, 4-го жовтня Чернігівський окружний адміністративний суд установив, що Ічнянська міська виборча комісія діяла із порушенням закону, сформувавши непропорційні округи. Цим же рішенням комісію зобов’язали утворити нові, відповідні закону округи. Втім комісія не виконала рішення суду і вже зареєструвала кандидатів у неіснуючих округах.

Це, у свою чергу, спричинило «ланцюгову» реакцію. Чим вона закінчиться – прогнозувати складно, але поки… 17-го жовтня Чернігівський окружний адміністративний суд прийняв чергове рішення – неправомірною визнано реєстрацію кандидатів у депутати по всіх, попередньо визнаних незаконними, округах.

«Сьогодні (17 жовтня) суд вкотре скасував незаконні виборчі округи та зобов’язав Ічнянську ТВК утворити їх відповідно до вимог Закону. Але!!! Одночасно із цим було скасовано і рішення про затвердження тексту виборчих бюлетенів з цих виборів, як наслідок незаконно утворених виборчих округів, – повідомив на своїй сторінці у facebook Nickolay Torbeyev – адвокат, представник інтересів ПП «Наш край», помічник нардепа Давиденка і, серед іншого, засновник «ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП» (ЧЕline – честные новости). – Тобто, тепер комісія не має право виготовляти і бюлетні. Це є ланцюговим наслідком первинного порушення комісією Закону. Скільки буде ще порушень з боку комісії і які, і для кого будуть наслідки – я вже не прогнозую. Єдине, хочу звернутися до Ічнянської ТВК з проханням, менше слухати «порадників», думати власними мізками та дотримуватися вимог Закону. Ситуація набирає незворотних наслідків».

Ці ж послання транслює також і місцевий осередок партії «Наш край», додаючи у своїх офіційних релізах закиди у бездіяльність Центральній виборчій комісії.

ОТГ.cn.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає