П'ятниця, 29 березня 2024, 13:38
Повна версія сайту
;

Облрада хоче попросити міськраду за власний кошт відремонтувати відділення у тубдиспансері

08:27 19.10.2017    Коментарі  
 

Вчора перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів засідання робочої групи з вивчення ситуації, що склалася у відділенні №11 комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня». Зазначена робоча група створена за клопотанням громадської ради при облдержадміністрації та пропозицією профільної комісії обласної ради, відповідним розпорядженням голови обласного представницького органу.

В засіданні взяли участь начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Микола Дейкун, головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» Володимир Ященко, а також фахівці цього лікувального закладу, представники громадської ради при обласній державній адміністрації.

Обговорення порушеного питання відбулося безпосередньо в управлінні охорони здоров'я обласної державної адміністрації. Членів робочої групи було поінформовано про те, що відповідно до кошторису комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» на минулий та поточний роки передбачалося виділення по 9 млн 535,0 тис. грн на капітальний ремонт та по 34 млн 438,5 тис. грн для придбання обладнання і предметів довгострокового користування. Але фактично кошти на вищезазначені цілі не виділялися, що і призвело до нинішнього стану будівлі лікувальної установи, якій вже більше 200 років.

Під час дискусії учасники засідання розглянули можливість переведення фтизіатричних хворих із відділення № 11 до комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» та намітили план необхідних заходів стосовно реалізації запропонованого варіанту вирішення проблеми.

Далі члени робочої групи ознайомилися з ситуацією на місці, відвідавши відділення №11 КЛПЗ «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня».

Проаналізувавши можливі шляхи та варіанти вирішення проблемних питань, учасники заходу доручили адміністрації КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» розробити план переведення фтизіатричних хворих, а керівництву обласної психоневрологічної лікарні запропоновано надати кошторис ремонтних робіт для приведення будівлі відділення №11 в належний стан. Крім того, запропоновано проаналізувати контингент пацієнтів, визначити відсоток жителів Чернігова та звернутися до Чернігівської міської ради стосовно співфінансування проведення ремонту відділення №11 з міського бюджету.

Наступне засідання робочої групи заплановано провести на базі комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер».


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає