П'ятниця, 26 квітня 2024, 02:17
Повна версія сайту
;

Депутат облради Охонько прокоментував судову справу проти нього

16:12 19.10.2017    Коментарі  
 

На 20 жовтня у Деснянському суді Чернігова призначено розгляд адміністративного протоколу, складеного на 39-річного Сергія Охонька, депутата обласної ради, заступника голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів.

Охонько з Ніжина, приватний підприємець. 6 січня цього року він купив їдальню у Ніжинського ремонтного заводу інженерного озброєння за 1041815 гривень. Її площа — 891,2 квадратного метра. А відомості про суттєві зміни у майновому стані в декларацію вніс тільки 30 травня 2017 року. Це і стало підставою для складення на нього адмінпротоколу за ст. 172-6 «Порушення вимог фінансового контролю». Протокол, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», співробітники управління захисту економіки склали 31 серпня.

Депутат облради прокоментував судову справу проти нього:

"Всім відомо, що до 1 квітня 2017 року депутати обласної ради повинні були подати декларації, але із-за проблем з сайтом, на якому висвітлювалася ця інформація,  дата подання була змінена на 1 травня 2017 року. Я, як більшість депутатів, подав декларацію вчасно, де вказав все – що маю я та моя родина. Для тих хто подавав уперше, той знає, наскільки складна ця процедура, але я пройшов її своєчасно і без нарікань з боку контролюючих структур.

До цього часу я не отримував ніяких протоколів чи їх копій, де мене звинувачували б у порушенні цієї процедури. Але дізнавшись зі ЗМІ про даний розгляд, звернувся за роз’ясненнями даної ситуації. На що мені повідомили, що я повинен був ще в січні 2017 року, незважаючи на те, що ще не подав декларацію (згідно закону, термін подачі якої був до 1 квітня 2017 року) внести зміни, адже я придбав майно з прилюдних торгів і повинен був внести «зміни до декларації» на початку року.

«Як внести зміни до декларації, якої ще згідно закону я не подавав?» – мені не пояснили. На те, що дана інформація не є прихованою, адже вона неодноразово висвітлювалася в ЗМІ, і сам аукціон був відкритим – теж мовчання.

Думки можуть бути різні… Навіщо це зроблено і кому це потрібно?Якщо ця ситуація тягне на корупцію, то вибачте мене…

До суду я обов’язково піду. Приховувати мені нічого, адже в своїх діях я не завдав шкоди ні державі, ні громаді.  Дану інформацію про купівлю я вніс у повідомлення про суттєві зміни до декларації після її подання, що підтверджує те, що я не приховував її.

Декларація була подана згідно чинного законодавства і у відповідні терміни",- йдеться у повідомленні. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає