Четвер, 25 квітня 2024, 11:10
Повна версія сайту
;

У голови Козелецької ОТГ Олени Дмитренко згорів будинок. Підпал чи самозагорання?

11:32 23.10.2017    Коментарі  
 

Уночі 16 жовтня у селі Часнівці Козелецького району загорівся будинок 52-річної Олени Дмитренко, голови Козелецької об’єднаної громади.

Зателефонувала Олені Борисівні.

— Що це: помста за службову діяльність чи випадковість?

— МНСники кажуть, що підпал. Поліція — самозагорання. Не хочеться думати, що хтось опустився до такої низості. Всі знають, що у мене в будинку діти (!). Внуку 1,5 року, до доньки Карини кума вагітна приїхала в гості. Вони опинилися поряд з пожаром. Політика одне, життя — зовсім інше. Воно безцінне. Сподіваюся, слідство все з’ясує.

Я виросла у Часнівцях у бабусі. Вона дуже просила не продавати її хату. Щоб уся велика сім’я гуртувалася навколо нашого родинного гнізда. Я вирішила виконати її волю. Торік відреставрувала стару хату, зробила все, як було за життя бабусі: ікони, портрети, рушники. Собі для родини, як повернулася в Козелець, побудувала в Часнівцях будинок за 30 метрів від бабусиної хати. Оця відреставрована хата і згоріла. Були і груба, і піч нові. Десять днів тому пічники їх дивилися. Я сажу трушу регулярно. Піч витопила о п’ятій вечора. А загорілося о пів на третю ночі. Спочатку горіла веранда, ніяких електричних приборів там увімкнено не було. Якби піч винна, то дах би над нею вигорів і бовдур би не вцілів. А так будинок згорів, а піч ціла. Дах тримається на дубових стропилах. Треба розбирати. Люди питають: «Відновлюватимеш?» Так це ж пам’ять. Звісно, тих рідкісних бабусиних речей вже не повернути.

Хочеться вірити, що це не підпал.

— Олено Борисівно, ви хвіртку на ніч замикали?

— Хвіртка була замкнена, були не замкнені двері в хату. Паркан простий, з плоского шиферу. Собака у нас великий, та ночував у будинку. Гавкав і вив. Ми ж подумали, то так на гостей реагує.

* * *

На виборах 30 квітня Олену Дмитренко обрали головою Козелецької територіальної громади. Перед цим вона працювала головою Козелецької районної ради. А до того була депутатом Чернігівської обласної ради. Раніше очолювала Благодійний фонд Миколи Рудьковського «Сила добра».

Від автора. Це не перший випадок паління селищного голови у Козельці. Горіло і у Петра Федченка.


Автор: Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №42 (1641), 19 жовтня 2017 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає