П'ятниця, 19 квітня 2024, 03:43
Повна версія сайту
;

Громадська рада готується до засідання

12:05 24.10.2017    Коментарі  
 

Орієнтовно члени Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації зберуться 16 листопада. Про це стало відомо вчора, 23 жовтня, під час засідання президії ради під головуванням Ігоря Москаленка. Учасники заходу обговорили 14 питань, частину з яких буде винесено на розгляд ГР.

Президія дорадчого органу заслухала інформацію про засідання робочої групи з вивчення ситуації, що склалася у відділенні № 11 Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні, перспективи використання його будівлі, а також інформацію про нараду щодо подальшого функціонування РЛП «Ялівщина» та підсумки засідання за «круглим столом» з нагоди 500-річчя Реформації.

Жваве обговорення викликало питання стосовно робочого проекту «Реставраційні роботи фасаду Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (заміна віконних блоків)». Вирішили ініціювати розгляд концепції майбутніх робіт із залученням фахівців та представників громадськості на Консультативній раді з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій ОДА.

Громадські активісти підтримали пропозицію комітету з інформації та комунікації ГР про звернення Громадської ради до Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення про надання Концерну РРТ статусу провайдера цифрового мовлення. Натомість не отримала підтримки ініціатива зазначеного комітету щодо делегування йому повноважень з висвітлення діяльності ГР.

За пропозицією чотирьох комітетів Громадської ради (з питань формування і реалізації державної політики; патріотичного виховання дітей та молоді; з питань сім’ї та захисту прав дітей; з питань духовності та моралі) вирішили звернутися до голови ОДА з приводу проведення спільного засідання президії ГР та Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді, на якому обговорити можливі зміни до профільної програми.

До очільника облдержадміністрації від Громадської ради буде ще одне звернення — стосовно створення конкурсної комісії (із включенням громадськості) з визначення кандидата на заміщення посади директора Обласного молодіжного центру.

Крім того, у центрі уваги ГР залишається питання медичної сфери — забезпечення потреб населення донорською кров’ю, її компонентами і препаратами.

Серед іншого учасники засідання висловили бажання зустрітися з Чернігівським міським головою щодо збереження зелених зон міста.

Більше про Громадську раду при ОДА та її діяльність читайте у рубриці «Громадська рада при облдержадміністрації» на офіційному веб-сайті Чернігівської ОДА.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає