П'ятниця, 26 квітня 2024, 20:28
Повна версія сайту
;

Штраф за паркування на місцях для інвалідів збільшили вдвічі

08:24 26.10.2017    Коментарі  
 

Відсьогодні вступає в силу Закон України Про посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Він вносить зміни до деяких нормативно-правових актів, в тому числі до КУпАП, в якому додається ч.5 ст.122, яку будуть розглядати на місці працівники поліції.

“Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака “Водій з інвалідністю” - тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян” (від 1020 грн до 1700 грн).

Також внесено зміни до ст. 265-2 і тепер поліція буде евакуювати транспортні засоби, які стоять на місцях призначених для людей з інвалідністю.

Автомобілі мають обов'язково бути позначені знаком "Водій з інвалідністю".


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає