П'ятниця, 19 квітня 2024, 20:41
Повна версія сайту
;

Яке елітне майно записане на родичів прокурора Чернігівщини?

13:50 26.10.2017    Коментарі 2  
 

У липні 2016 року Володимир Комашко був призначений на посаду прокурора Чернігівської області.

Тож, у 2016 році Комашко задекларував лише «будівлю В-1» у Чернігові. Її власником є прокуратура Чернігівської області, а з декларації не зрозуміло, чи має право на користування цією будівлею прокурор чи ні. Тож, де проживає Володимир Комашко у Чернігові – невідомо, адже жодного власного майна чи права користування майном родичів він тут немає.

Натомість майна у дружини прокурора та її батьків значно більше. Вікторія Іванівна Комашко володіє недобудованим будинком в с. Королівка, що неподалік Коломиї в Івано-Франківській області. Цю недобудову, як і більшість майна, пані Вікторія отримала на підставі договору дарування. І що найцікавіше, саме чоловік-прокурор і подарував їй цей будинок та землю під ним. Ще в декларації за 2015 рік всім цим майном володіє саме він.

Так само на підставі договору дарування Вікторія Комашко отримала квартиру на Печерську в Києві площею 77 м². Сьогодні вартість подібного житла становить не менше ніж 150 тис. дол. У сусідньому багатоквартирному будинку на Печерську дружина також отримала в подарунок машино-місце у паркінгу, ціна якого 253 тис. грн. Ще одне парко-місце у цьому ж будинку має матір Вікторія Іванівни.

У власності Вікторії Іванівни також перебувають дві земельні ділянки в с. Яснозір’я, що у Черкаській області. Однак обидві земельні ділянки дружина прокурора здає в оренду ТОВ «Пономар». Ця компанія займається вирощуванням сільськогосподарської продукції, а її кінцевим засновником є офшорна компанія «Екомісад Консалтінг ЛТД», яка зареєстрована на Кіпрі.

Ще 3 земельні ділянки Вікторія Іванівна має в Старих Безрадичах, що неподалік Києва. Як можна побачити із фото, це місце вже забудовується елітними маєтками, а тому вартість землі, якою володіє дружина прокурора, становить більш ніж мільйон гривень.

Окрім нерухомості в Україні, Вікторія Іванівна разом із матір’ю мають квартиру в Болгарії. Площа цього житла 54 м², а його місце розташування, на жаль, не відоме. Тому з’ясувати вартість цього майна ми не можемо.

Як вже було зазначено вище, елітним майном разом із дружиною прокурора володіють і її батьки. І саме це майно відсутнє у прокурорських деклараціях. Наприклад, теща прокурора - Ганна Григорівна Притиковська разом із своїм чоловіком Притиковським Іваном Івановичем, окрім квартири в Болгарії, володіє елітним маєтком в Козині.  Площа цього помешкання – 535 м², а орієнтовна вартість – 20 млн грн. 

Серед нерухомого майна у власності Ганни Григорівни перебуває квартира площею 76 м² у Києві, за адресою вул. Закревського, 95-Г. За нашою інформацією, раніше цією квартирою володів особисто прокурор Володимир Комашко. Вартість подібного помешкання сьогодні – бл. 65 тис. дол.

Також у власності пані Ганни земельні ділянки в Черкаській області. В самих Черкасах землю в заповідній зоні має і її чоловік, а на ній вже зведений невеличкий будинок.

Як показує декларація Володимира Комашко, йому успішно вдається жити надворі, адже якщо вірити декларації – майна у нього немає. Натомість члени його родини такою ж скромністю не вирізняються та мають у власності елітні маєтки, квартири за кордоном, автомобілі та земельні ділянки.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, за інформацією PROSUD
Гість амиго 2017-10-26 15:29:15

скоро будемо розкуркулювати

Гість Сеня 2017-10-27 13:07:12

Кого то он не устраивает!! Вот и вся проблема!!!