П'ятниця, 19 квітня 2024, 18:51
Повна версія сайту
;

Чи чули чернігівці сирену?

11:52 31.10.2017    Коментарі  
 

Ось ця кімната є стратегічно важливим об’єктом. Саме тут чергує співробітник департаменту цивільного захисту населення. Від його чітких та скоординованих дій і залежить, як швидко люди почують звучання електросирен.

В’ячеслав Рига, відповідальний черговий департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації: «Приводяться у готовність чергові служби нашого Укртелекому і ми відповідним чином даємо розпорядження на приведення в готовність систем зв’язку для передачі цієї інформації.» «З робочого місця відповідального чергового за допомогою виносного пульту по запуску електросирен міста Чернігова ми вмикаємо відповідним чином електросирени»

Власне, це – саме ті дії, які передували характерному уривчастому звучанню сирен. Тренувальний сигнал триває дві-три хвилини, справжній – п’ять і більше. В обох випадках означає він одне – ввімкнути регіональне телебачення чи радіо і чекати на інформаційне повідомлення. Утім, почути звук сирен змогли не всі жителі Чернігова.

Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської міської ради: «Обхват у нас практично 75% у зв’язку з тим, що немає електросирен в Олександрівці й на Масанах» «Слабенька «слышимость» — сирени створювались іще за радянських часів, коли Чернігів був меншим. Потім почали будувати багатоповерхівки, тому чути стало гірше»

Систему сповіщення перевіряють щомісяця, щоправда, в режимі «без звуку». Усього їх 37 у Чернігові і більше ста по області. Ті сирени, які сьогодні мовчали, – теж в робочому стані, просто заходяться на підприємствах, які наразі не працюють.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає