П'ятниця, 19 квітня 2024, 05:57
Повна версія сайту
;

Відключення «КСК «Чексіл» від електропостачання відтермінували

15:02 01.11.2017    Коментарі  
 

Проблемну ситуацію, що склалася у зв’язку із заборгованістю за спожиті енергоносії ПрАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл», обговорили на нараді, яку провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко вчора, 31 жовтня.

На сьогодні підприємство заборгувало постачальникам енергопослуг понад 7,6 мільйона гривень. Так, борг перед КЕП «Чернігівська ТЕЦ» становить 1,3 мільйона гривень, перед ПАТ «Чернігівобленерго» – більше 6,3 мільйона гривень. Останні через значну заборгованість вимушені відключити камвольно-суконну компанію від електропостачання.

В обговоренні шляхів виходу з боргової ситуації взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств-постачальників енергоносіїв та ПрАТ «КСК «Чексіл».

– Для економіки Чернігівщини важливо, аби всі підприємства регіону працювали і нарощували свої потужності. Але при цьому їхні керівники мають забезпечувати своєчасну виплату зарплат та виконання фінансових зобовязань перед постачальниками послуг, зокрема здійснювати розрахунки за спожиті енергоносії, – наголосив Сергій Сергієнко.

Він доручив Департаменту економічного розвитку ОДА спільно з Департаментом ЖКГ та ПЕК ОДА терміново підготувати звіт про фінансово-економічну діяльність підприємства, аби з’ясувати можливі шляхи погашення наявної заборгованості.

Крім того, досягнута домовленість про відтермінування відключення ПрАТ «КСК «Чексіл» від електропостачання за умови поступового погашення боргу за надані послуги.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає