Четвер, 25 квітня 2024, 11:22
Повна версія сайту
;

Головами громад стали двоє голів райрад, директор школи і колишній даішник

10:27 06.11.2017    Коментарі  
 

У неділю, 29 жовтня, відбулися вибори голів і депутатів у 14 об’єднаних громадах області. З 14 переможців тільки четверо від партій. Решта — самовисуванці, яких підтримували різні політики. Проте люди віддали голоси, переважно, попереднім керманичам. За винятком Семенівської ОТГ — там обрали голову райдержадміністрацїї Сергія Деденка. У Куликівці і Бобровиці голів районних рад — Наталію Халімон і Тетяну Ковчежнюк. У Холмах Корюківського району—директора школи Олександра Шевчика. У Любечі Ріпкинського — жителя Чернігова, колишнього командира взводу ДАІ Сергія Пінчука. В Ічні побоювалися, що не буде голосування, за чотири дні до виборів міську виборчу комісію розпустили. Та створили нову.

Двоє голів громад від «Солідарності» — у Любечі і Семенівці, двоє від «Аграрної партії» — у Куликівці і Бобровиці.

За попередніми підрахунками, за кількістю проведених до рад депутатів серед партій лідирує ВО «Батьківщина» — 101 депутатський мандат. «Аграрна партія» — 69, «Наш край» — 43, Блок Петра Порошенка «Солідарність» — 37, Радикальна партія Олега Ляшка — 33, «Опоблок» — 5, «УКРОП» — 3, «Самопоміч» — 2.

У раді Семенівської ОТГ депутатський корпус — 26 осіб, з них 16 від самого райцентру Семенівка і 10 мандатів — на сільради, які приєдналися. А їх 13! Виходить, три сільради не мають свого рідного депутата. Чому так?

— Округи ділилися по середній чисельності населення — 458,5. При цьому кілька сіл з однієї сільради приєднували до іншої. Я свій закон дотримала. Ніхто не опротестував затвердження округів. Ми об’єднували не по сільрадах, а по територіальній відповідності, — пояснює Тетяна Селієвська, голова Семенівської міської виборчої комісії.

До Куликівської ОТГ увійшли всі сільради району, окрім Смолянки — вона приєдналася до Олишівки Чернігівського району. Правляча партія БПП «Солідарність» не потрапила до новообраної ради. Жодного мандата. У «Аграрної партії» — 15, «Батьківщини», — 7, «Нашого краю» — 4.

До речі, від «Аграрної партії» у депутати Куликівської ОТГ пройшов Анатолій Дідур, заступник директора ПРАТ «Куликівське молоко», син Арсена Дідура, заступника голови Чернігівської обласної ради. Молодшого Дідура вже вітають у соцмережах.

Розчаровані жителі Вершинової Муравійки. Комп’ютер, принтер, сканер і копір, подаровані сільраді перед виборами, забрали. Наталя Борщан, селищний голова Куликівки, програла голові райради Наталі Халімон. 79 проти 142 голосів.

— Було 15 жовтня. До Дня козацтва ми організували концерт, люди зійшлися, — розповідає Валентина Кулініч, директор будинку культури. — Сільський голова була на похороні. Тут приїздить Наталя Борщан, водій заносить дві коробки з комп’ютерною технікою. Я думаю: ого, дарунок. І каже: «Я телефонувала голові, вона дозволила виступити перед концертом». Я і повірила. Вже згодом з’ясувалося, що то неправда. Вона стала перед людьми піаритися. Про подарунок розповідати. їй аплодували.

Концерт скінчився. Техніку забирають додому до депутата від «Нашого краю» Валентини Фесюк. Мовляв, у вас у сільраді немає граток. Та є кабінет із гратами, із залізними дверима. Повернулася голова: ну, раз подарунок наш, то хай і стоїть у сільраді. І Фесюк нам його віддала, 27 жовтня.

А 24 жовтня бухгалтер сільради перерахувала 15 тисяч 999 гривень фірмі, якій замовила ще одні грати. Та в понеділок по обіді до Фесюк приїхали і стали вимагати повернути техніку. Потім заїхали до сільради. Ми і не хотіли віддавати, та таки віддали. Люди не те що розчаровані — у шоці.

Зателефонувала Наталії Борщан.

— Я була самовисуванцем, дарував Наш край», — відповіла.

— Але ви техніку привезли, презентували?


— Ми говорили, щоб були створені умови. Он, у Хибалівці є умови, залишився і сканер, і принтер, і комп’ютер.

Хай їм тепер Наталя Миколаївна (Халімон. — Авт.) дарує, що вони хочуть. Так і напишіть...


Автор: Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №44 (1643), 2 листопада 2017 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає