Четвер, 28 березня 2024, 21:17
Повна версія сайту
;

Мінкульт погодив реконструкцію на Валу

08:12 08.11.2017    Коментарі  
 

Міністерство культури погодило робочий проект капітального ремонту парку імені Коцюбинського, що знаходиться на Валу.

Відповідний лист, направлений на ім’я міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці громадський активіст Олександр Гашпар.

«Будь-які земляні роботи, в тому числі, пов’язані з прокладанням інженерних мереж, благоустроєм території та встановленням огорожі, здійснювати під наглядом фахівців-археологів»,- зазначається у листі Мінкульту.

Як повідомлялося раніше, проект капітального ремонту розробила фірма «СІТІ-Проект». Оскільки йдеться про капітальний ремонт парку, а не про реконструкцію, проектом передбачається збереження всіх об’єктів на цій території в існуючих звичних рамках. Додаються тільки кілька елементів, які теж будуть виконані в стилістиці «Чернігова стародавнього».

Проектом передбачені заміна газону, прокладання доріжок тротуарною плиткою, оновлення освітлення, велооб’єкти, лавочки та урни.

Крім того, планується ремонт існуючого фонтану в існуючих габаритах і формі. Пропонується додати його регульоване світлове оформлення (без використання яскравих кольорів і звукового супроводу) і облаштувати місця для відпочинку навколо фонтану з декоративними зеленими насадженнями.

Більш детально роздивитися запропонований і погоджений Міністерством культури проект можна за посиланням.



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає