Середа, 24 квітня 2024, 19:51
Повна версія сайту
;

В Чернігові кримінальна поліція затримала серійного «будинкового» крадія

16:09 09.11.2017    Коментарі  
 

Оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції затримали 49-річного злодія, на рахунку якого десяток крадіжок з будинків чернігівців.

Зранку 7 листопада до Чернігівського відділу поліції надійшло повідомлення, що до приватного будинку, в якому ведуться ремонтні роботи, проник невідомий. На місце події негайно виїхав наряд поліції, який «на гарячому» затримав чоловіка, що намагався викрасти лічильник води.

При огляді місця події лічильник у крадія був вилучений та переданий під розписку власнику, який приїхав на виклик правоохоронців. При особистому огляді у зловмисника були виявлені та вилучені і знаряддя злочину: круглогубці, металевий лом та ніж.

В ході подальшої перевірки правоохоронці з’ясували, що затриманий 49-річний чернігівець має 25-річний «стаж» судимостей за різноманітні злочини: крадіжки, грабежі, вимагання, нанесення тілесних ушкоджень. Затриманий розповів поліцейським, що він «спеціалізувався» по крадіжках з приватних будинків, в яких ніхто не проживає або де ведуться ремонтні роботи.

Обирав підходящий об’єкт, а потім вночі проникав всередину та викрадав будівельне обладнання, драбини, котли, батареї, бетономішалки тощо. Викрадене продавав на ринках міста. Наразі чоловік надав правдиві свідчення та зізнався, що здійснив з десяток таких крадіжок.

За фактами крадіжок відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає