П'ятниця, 29 березня 2024, 12:49
Повна версія сайту
;

Номінацію «За кращий жіночий акторський дует» здобули актриси Чернігівського драмтеатру

09:12 10.11.2017    Коментарі  
 

Днями закінчився XIII Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької, що проходив у Ніжині з 27 жовтня по 06 листопада, на якому були представлені творчі роботи одинадцяти театральних колективів з України, Білорусі, Румунії.

Цьогоріч Чернігівський академічний облмуздрамтеатр ім. Т.Г.Шевченка запропонував до фестивальної програми ніжинського фестивалю прем’єрну виставу «Як боги впадуть – безпечно не буде» сучасного англійського драматурга С.Дімітрієвіч, поставлену молодим режисером В.Філончук в рамках реалізації мистецького проекту, запровадженого Британською радою в Україні.

Примітною ознакою цієї вистави, презентованої на фестивалі жіночої творчості, є абсолютне жіноче авторство в усіх складових цієї багатокомпонентної творчої роботи: від авторки п’єси – англійської письменниці Сельми Дімітрієвіч, через постановче переосмислення режисера Вікторії Філончук та оригінальні сценографічні рішення київської художниці Ольги Філончук, до створення виразних, глибоко драматичних образів матері і дорослої дочки артистками Чернігівського театру Наталією Максименко і Тетяною Шумейко.

Надзвичайно приємно було дізнатися, що рішенням журі XIII-го Міжнародного театрального фестивалю жіночої творчості імені Марії Заньковецької за високу індивідуальну майстерність визнані лауреатами фестивалю і нагороджені дипломом у номінації «За кращий жіночий акторський дует» заслужена артистка України Наталія Максименко та артистка Тетяна Шумейко за виконання ролей Матері та Доньки у виставі «Як боги впадуть – безпечно не буде».


Автор: Чернігівський Драмтеатр ім.Шевченка
Коментарів ще немає