Субота, 20 квітня 2024, 05:28
Повна версія сайту
;

Чернігівська область поступається своєму центру у виконанні плану боротьби зі СНІДОМ

13:44 10.11.2017    Коментарі  
 

У Чернігівській області та її регіональному центрі діє програма протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу. Вона регулює всі заходи допомоги хворим, профілактики серед населення та його інформування. Кожні півроку спеціалісти Інституту аналітики та адвокації підводять підсумки та аналізують, скільки коштів мали витратити і скільки витратили насправді на ці напрями.

Yes

Фінансування програми у регіоні проводиться за рахунок обласного бюджету.

На 2017 рік у програмі прогнозували виділити майже 3 млн. грн. – розповідає аналітик ІАА Олександр Ткаченко. - Найбільше коштів хотіли витратити на профілактику. Але станом на 01 липня фактично затвердили 70% прогнозованої суми. У зв’язку з цим всі програмні витрати зменшилися, а фінансування інформаційно-просвітницьких заходів зникло.

Yes

За перше півріччя витратили чверть запланованого і профінансували не всі напрямки. Торік за аналогічний проміжок часу використали менше грошей. Тому фінансові показники в 2017 р. році кращі. Але частка схвалених коштів від прогнозованих більша в 2016 році.

Нам не вистачає коштів на тест-системи. – говорить Олена Тамілко, економіст відділу МІО обласного СНІД-центру. – На програму виділяють недостатньо грошей з державного бюджету, тому ми покриваємо це місцевими коштами.

Yes

У обласному центрі - Чернігові функціонує міська програма протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу. Вона фінансується за рахунок міського бюджету. На відміну від області у місті затвердили повний обсяг орієнтованих коштів. Найбільше мають витратити на профілактику. Також за планом затвердили кошти на організаційно-адміністративні заходи та лабораторний супровід.

Yes

Як і в милому році, за перші 6 місяців у місті витратили майже половину бюджету. Загалом, у Чернігові два роки поспіль схвалюють повний обсяг орієнтованого фінансування.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».


Автор: Прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації»
Коментарів ще немає