П'ятниця, 29 березня 2024, 14:32
Повна версія сайту
;

Хто і за що отримав підвищену пенсію?

11:03 13.11.2017    Коментарі  
 

Черги, скарги та невдоволення. Так згадують працівники управління Пенсійного фонду в області перші дні після прийняття пенсійної реформи. За словами фахівців сектору обробки звернень громадян, найчастіше приходили з питаннями про розмір підвищення пенсії і як робиться перерахунок за реформою. Більшість пенсіонерів нова «підвищена» пенсія не задовольнила. А тому деякі і досі оббивають пороги управління

Георгій Миколайович також відвідує вже не першу інстанцію. Чоловік каже, розуміє процедуру нарахування, але наслідком реформи вкрай не вдоволений.

92% пенсіонерів області отримали пенсію за листопад за новим перерахунком. Це більше 30 тисяч людей. За словами начальника управління Пенсійного фонду України в області Юрія Юрченка, в середньому розмір підвищення пенсії складав 438 гривень. На сьогодні середній рівень пенсії по області – 2176 гривень.

Максимальне підвищення пенсії, каже Юрій Юрченко, складає від 5 до 6 тисяч гривень. Таке підвищення отримали люди, у яких до реформи пенсія була вище середнього рівня, великі заробітки та тривалий страховий стаж. Та тепер максимальний розмір пенсії не може перевищувати 10 740 гривень.

Начальник управління пенсійного забезпечення Любов Кисла каже, перерахунок пенсій відбувся вчасно. Всі нарахування провели за формулою відповідно до реформи. Помилок бути не може, запевняє жінка. Всім, хто звертається, вона пояснює чому саме таке підвищення і від чого воно залежало.

Та перераховані пенсії отримали не всі. Частина українців, які не отримали осучаснені пенсії в жовтні, зможуть отримати їх в листопаді, включаючи доплату за жовтень. А з грудня, коли останній раз в цьому році підвищаться соцстандарти, стануть більше платити інвалідам. Після перерахунку трудові пенсії в середньому зросли на 560 грн., або до 2446 грн., повідомляють на сайті Мінсоцполітики.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає