П'ятниця, 29 березня 2024, 07:25
Повна версія сайту
;

«Детектор медіа»: Що там у Сергія Березенка? Моніторинг теленовин Чернігова

15:02 13.11.2017    Коментарі 1  
 

Якщо вірити чернігівським телеканалам, то в місті без участі Сергія Березенка майже не відбувається нічого хорошого.

Аналіз телебачення Чернігова, проведений «Детектор медіа» 21-25 серпня, показав, що місцеві телеканали допускають у своїх новинах від 19% («Новий Чернігів») до 22% («Дитинець») матеріалів із ознаками «замовності». А от дотримання журналістських стандартів у Чернігові досить високе, середня оцінка телеканалів становить 4.64 бали із шести. Детальніше тут.

«Новий Чернігів»: Як піарити Березенка без участі Березенка

Телеканал «Новий Чернігів» для точності варто було б перейменувати на «Благодійність Сергія Березенка». Протягом одного тижня депутату від «БПП» тут присвятили три сюжети. Це можна пояснити тим, що ЗМІ належить міській владі Чернігова, а мером міста є висуванець від «БПП» Владислав Атрошенко.

Піар Березенка на «Новому Чернігові» настільки потужний, що руйнує закони часу та простору й не передбачає ні присутності нардепа, ні актуальних подій.

23 серпня, наприклад, журналісти вирішили розповісти про травневі події: «Поліклінічне відділення першої міської лікарні має типову для таких закладів реєстратуру - віконця, перегородки, попередній запис до лікаря. Але тут з нетерпінням чекають реалізації проекту "Поліклініка без черг", презентація якої пройшла у травні цього року. Представляли новий проект чернігівцям, народний депутат України Сергій Березенко з розробниками».

Що сталося, аби говорити про це зараз, на телеканалі не пояснюють, а перший же коментар сюжету ще раз нагадує, який значний внесок депутат зробив у проект: «Сергій Іванович вийшов з такою пропозицією на базі третього поліклінічного відділення, ось таку сучасну реєстратуру», - розповідає Владислав Кухар, начальник управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради.
Завершується цей матеріал ще однією історією від новинарів про подію, яка поки не сталася, але до якої долучився Березенко: «За сприяння народного депутата Сергія Березенка, міській лікарні №1 виділені кошти на ремонт адміністративного корпусу та дезінфекційної камери. Ці проекти вже пройшли експертизи. В закладі чекають на початок робіт».

25 серпня журналісти розповідають про актуальну новину: "Діти за здоровий спосіб життя", - під таким гаслом у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей фінішували веселі старти для малечі...», але якимось чином і вона зводиться до одразу трьох хвалебних коментарів на адресу Березенка.

Людмила Зеленько, начальниця служби у справах дітей Чернігівської ОДА, називає двох людей, які допомагають будинкам сімейного типу виховання: Сергія Березенко та Миколу Кулебу, уповноваженого Президента з прав дитини. Але «Новий Чернігів» далі хвалить лише одного: «Закладом неабияк опікується народний депутат України Сергій Березенко. Він неодноразово протягом року перераховував свою заробітну плату на рахунок Центру, сприяв проведенню ремонтів у дитячих кімнатах та фінансував відпочинок дітей».

І немов цього мало, далі всю допомогу закладу перераховує його директор Анатолій Писанка: «Я хотів би подякувати Сергію Івановичу - це дійсно людина з великої букви [...] постійно турбується про нас. Він організував для наших дітей [...] екскурсію на річку Десна, це "Казбек", от. Звичайно, за цей період, він, ось от це туалетна кімната, яка зроблена у хлопців - це за його кошти. Він нам перерахував майже 100 тисяч коштів налічними».

І все ж у Сергій Березенка є конкурент. Адже «Новий Чернігів» пропіарив ще одного депутата, члена «Волі Народу» Максима Микитася. Він подарував дітям надію. «Надія прийти 1 вересня до школи у чистому взутті та проїхатися дорогою на роликах у цих дітлахів все ж таки є. Вона з’явилася після візиту до села народного депутата України Максима Микитася», - розповідають журналісти про ремонт сільської дороги.

Звісно, лобіювання інтересів громад - це добре. Але постійний піар на, власне, одному з прямих обов’язків депутатів, - це дивно. Особливо, враховуючи, що розповідають, здебільшого, про одну людину.

«Дитинець»: Пам’ятаємо про подвиги героїв та Сергія Березенка

«Дитинець» - це ще один телеканал, що контролюється міським головою Чернігова й піарить Сергія Березенка.

Тут глядачів тримали в курсі благодійності народного обранця 25 серпня: «Три роки тому вони [бійці 13 батальйону територіальної оборони, - MS] встановили український прапор на Станиці Луганської [...] За ті бої частина військовиків отримали державні нагороди. Проте, це далеко не всі, кого хотіли б відзначити побратими. Тож до третьої річниці розробили і виготовили недержавні нагороди за оборону Станиці Луганської. [...] Фінансову допомогу на недержавну нагороду отримали від народного депутата».

Далі коментує «представник» Сергія Березенка Андрій Дериземля: «Дійсно, це великий подвиг. На жаль, не всі зможуть отримати державні нагороди. Саме є ініціативна група, яка зверталася до народного депутата Сергія Івановича Березенка. Він підтримав цю ідею».

Окремо хочеться відзначити, що чомусь майже всі коментатори називають нардепа на ім’я та по-батькові, хоча йому тільки тридцять три роки, зараз XXI століття й говорять про нього, зазвичай, старші чоловіки. Прояв народної любові?

chernigiv_jynsa_copy.jpg

chernigiv_standarty.jpg


Автор: Громадська організація «Детектор медіа»
Гість Костянтин 2017-11-13 22:07:02

Почему не выплачивают за экономию газа по субсидиям?