П'ятниця, 19 квітня 2024, 23:49
Повна версія сайту
;

«Почути кожного» ? Атрошенко погодився на проведення громадських слухань щодо проектів реконструкції Валу та Алеї героїв

19:20 13.11.2017    Коментарі  
 

Після звернення громадських організацій  до депутатів Чернігівської міської ради про необхідність  ініціювати проведення громадських слухань щодо проекту  капітального ремонту нижньої частини Валу – від вулиці Преображенської до Колегіуму, міський голова Владислав Атрошенко сам видав розпорядження щодо проведення обговорення цього питання.

Відповідне розпорядження  розміщене на сайті міської ради.

Цитуємо: «8 грудня о 17.00 у приміщенні Деснянської районної в м. Чернігові ради (пр. Перемоги, 141) відбудуться громадські слухання та презентація для всіх бажаючих містян проектів реконструкції Алеї героїв та парку ім. Коцюбинського («нижньої» частини Валу)».

Таким чином можна вважати, що у виконавчому комітеті таки почули «голос громадськості».

Як відомо, напередодні низка громадських організацій Чернігова підписали звернення  до депутатів міської ради з проханням ініціювати проведення громадських слухань щодо проекту  капітального ремонту нижньої частини Валу – від вулиці Преображенської до Колегіуму.

У своєму зверненні вони висловлюють   занепокоєння тим фактом, що більшість рішень,  які стосуються ремонтів та реконструкцій центральної частини міста, ухвалюються виконавчим комітетом ради без  належного обговорення з громадою.  

 Як відомо, 20 червня 2017 року, на засіданні архітектурно-містобудівної ради був ухвалений проект капітального ремонту нижньої частини Валу – від вулиці Преображенської до Колегіуму. Проект передбачає докорінну зміну зовнішнього вигляду нижньої частити Валу. Зміни мать торкнутися рельєфу, доріжок, освітлення, реконструкції фонтанів, ігрового майданчика тощо. Також мають з’явитися нові об’єкти , виконані,  як говорилося в повідомленнях від влади,  « в стилістиці «Чернігова стародавнього»».

В  кінці жовтня  Міністерство культури погодило робочий проект капітального ремонту  на Валу.

 В той же час, повний  кінцевий варіант проекту  капітального ремонту нижньої частини Валу – від вулиці Преображенської до Колегіуму, до сьогодні так і не був презентований громадськості і знаходиться у замовника проекту – Управлінні ЖКГ міської ради. 

Додамо, що згідно з розпорядженням мера  до  складу  Дорадчого комітету  з проведення громадських слухань на тему: «Обговорення реконструкції Алеї Героїв та проекту реконструкції парку ім. Коцюбинського» увійшли 

1. Атрощенко Олександр Анатолійович - заступник міського голови, голова Дорадчого комітету;

2. Куц Ярослав Валентинович   - начальник управління житлово-комунального господарства міської ради;

3. Калюжний Сергій Сергійович  - начальник управління архітектури та містобудування міської ради;

4. Пущенко Павло Михайлович - представник ГО «Ініціатива»;

5. Черняков Сергій Васильович  - представник Національного  архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»;

6. Миненко Василь Федорович - представник приватного підприємства ФІРМА «АРХБУДСЕРВІС»;

7. Гривко Сергій Дмитрович - представник ГО «Добровольці».

Відповідальним за організацію та проведення слухання визначили  заступника міського голови Ломако Олександра Анатолійовича.

ПЛАН ЗАХОДІВ

щодо проведення громадських слухань на тему:

«Обговорення реконструкції Алеї Героїв та проекту реконструкції парку ім. Коцюбинського»

          1. При проведенні громадських слухань розглянути наступні питання:

         1.1. «Обговорення реконструкції Алеї Героїв».

Доповідач – Мазур Т. Г., директор приватного підприємства «Портал-М».

         1.2. «Обговорення проекту реконструкції парку ім. Коцюбинського».

Доповідач – Мельник С. П., представник товариства з обмеженою відповідальністю «Сіті-проект».

2. Дорадчому комітету розробити проект регламенту проведення слухань.

         3. Ведення громадських слухань покласти на заступника міського голови Атрощенка Олександра Анатолійовича, ведення протоколу слухань – на загальний відділ Чернігівської міської ради (Редік А. В.).

 

 

 

 

 

 

 

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає