Субота, 20 квітня 2024, 07:39
Повна версія сайту
;

З нового року в нарахуванні ЄСВ відбудуться зміни

10:34 15.11.2017    Коментарі  
 

Законом України від 3 жовтня 2017 року № 2148-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», передбачено внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Новації стануть чинними з 01 січня 2018 року, інформують в Головному управлінні ДФС у Чернігівській області. 

Насамперед зміни торкнуться максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, яка становитиме з 01.01.2018 року 15 розмірів мінімальної заробітної плати (замість теперішніх 25 розмірів прожиткового мінімуму) .

Розшириться коло платників єдиного внеску – з наступного року ними стануть члени фермерського господарства, за умови, якщо вони не належать до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Разом із тим, передбачене звільнення від сплати єдиного внеску за себе фізичних осіб-підприємців (у тому числі «спрощенців»), членів фермерського господарства, у випадку отримання ними пенсії за віком, або у разі, якщо вони є особами з інвалідністю, чи досягли віку, встановленого ст. 26 Закону про пенсійне страхування, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Щодо спрощенців, які зареєстровані на першій групі платників єдиного податку, то вони сплачуватимуть єдиний внесок у розмірі, не менше мінімального страхового внеску. Тобто норму щодо права на сплату 0,5  мінімального страхового внеску скасовано.

Змінено і строки сплати єдиного внеску для деяких категорій платників. Так, фізичні особи-підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування; особи, які провадять незалежну професійну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності, а також члени фермерського господарства, будуть зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується такий внесок.


Автор: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області
Коментарів ще немає