Четвер, 02 травня 2024, 09:17
Повна версія сайту
;

Туризм по-чернігівськи: влада хоче приваблювати туристів «Золотим берегом» та новою плиткою на Красній площі

12:56 15.11.2017    Коментарі 4  
 

Міська влада ставить перед собою ціль на 2018 рік зробити Чернігів – туристичним містом. Однак, завдання, що прописані у Програмі економічного та соціального розвитку, явно не відповідають поставленій задачі.

Тож, у місті планується проведення «декількох масштабних фестивалів», але, ні назв, ні тематики фестивалів у Програмі не зазначається.

Ще одним із «важливих» пунктів Програми, який, вочевидь, має забезпечити наплив туристів у місто - розповсюдження інформації та відгуків про місто на популярному туристичному сайті.

Управлінням культури та туризму планується розробка тематичних екскурсій, впровадження тематичних екскурсій на постійній основі, «розкрутка» міського туристичного сайту в мережі та проведення роботи з туристичним активом міста зі створення скульптур-магнітів за рахунок спонсорських коштів.

Цікаво, що в наступному році таки планується розробка мобільного додатку для туристів, аудіо гіду та віртуальних екскурсій містом.

Як і попередні роки, міська влада планує підтримувати діяльність туристичного центру, розміщувати інформацію про Чернігів на рекламних носіях в інших містах та проводити маркетингові дослідження туристичного потенціалу міста.

Програмою пропонується внесення змін у тексти інфо – та контент – стендів з інформацією про визначні пам’ятки Чернігова та карти – схеми міста, які були встановлені у 2013 – 2014 рр. у центральній та історичній частині міста, відповідно до Закону України про декомунізацію і виготовлення нових.

Крім того, влада Чернігова хоче налагодити пряме залізничне сполучення з містами Львів, Одеса, Харків.

З цікавого, для жителів Чернігова та гостей міста обіцяють забезпечення рухомим складом та продовження годин роботи міського транспорту  вихідними днями у літній період, у дні державних та міських свят.

На думку міської влади, реконструкції прогулянкових зон та парків міста також мають привабити туристів. На 2018 рік заплановано:

1. Реконструкція бульвару по проспекту Миру від вул. Преображенської до Красної площі із встановленням декоративних фонтанів;

2. Капітальний ремонт зелених зон;

3. Капітальний ремонт парку ім. Коцюбинського;

4. Реконструкція мощення Красної площі.

Як пише видання Високий Вал, за попередніми даними, там планується заміна бетонної основи, комунікацій та самого червоно клінкеру. Замість нього буде більш довговічний граніт, ймовірно, червоного кольору. Втім, візуалізація проекту поки що не готова, а тому рішення про те, як реконструювати Красну площу ще може змінитися.

Крім того, планують приваблювати туристів до Чернігова і об’єктами благоустрою та МАФами на «Золотому березі». Збільшити кількість туристів, на думку владців, має і розчищення русла р.Десна з укріпленням берегової лінії в районі міського пляжу "Золотий берег".

Також, у наступному році обіцяють виготовити проектно-кошторисну документацію проекту «Реконструкція літнього театру» та «Реконструкція набережної р.Стрижень від вул.Гетьмана Полуботка до вул.Шевченка (правий берег)».

Додамо, міськрада хоче у наступному році збудувати меморіальну каплицю Архістратига Михаїла на честь загиблих захисників нашої Батьківщини, закінчити реконструкцію підземного переходу біля готелю «Україна», завершити реконструкцію постаменту пам’ятника Богдану Хмельницькому та посіяти газон у сквері Хмельницького.

Всі ці заходи, які прописані в Програмі економічного та соціального розвитку Чернігова на 2018 рік, на думку Чернігівської міської влади мають «сприяти розвитку туризму».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Проходил Мимо 2017-11-15 14:11:40

Так почему ток по плитке гулять в городе. Из города в город катать. Вон недалеко от города скок интересного. Недавно статья мне увиделась о с.Москали, там и пейзажи интересные и ещё почти музей за свои деньги замутил один местный.

Гість Проходил Мимо 2017-11-15 14:20:40

Тот же пгт.Седнев, скок там интересного, их Седневская Осень фестиваль, р.Снов - чистейшая, а ГЭС там есть 1949г постройки (работает ещё). пгт.Любеч с их пещерами Антониевыми, а ехать 60км 40минут на авто из Чернигова.

Гість Проходил Мимо 2017-11-15 14:24:37

Понятно что в порядок нуно многое привесть пока полностью не развалилось но тута вопрос в мотивации местных. А если ждать от привладных, то ждать долго, пока они не придумают как денег на этом ремонте замутить... .

Гість Проходил Мимо 2017-11-15 14:27:26

Чё ходить на пляж на мафы смотреть и нажираться пончиков - ТУПОГЛУПО.