Четвер, 25 квітня 2024, 04:40
Повна версія сайту
;

В ЖКГ прокоментували засмічені під’їзди багатоповерхівок у Чернігові

15:18 15.11.2017    Коментарі  
 

Нещодавно в мережі з`явилося фото засміченого під`їзду. У підписі до нього вказувалося, що зроблене воно в будинку за адресою вул. Освіти, 86. 

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради звернулося до підприємства, яке обслуговує будинок, за роз`ясненнями з цього приводу. 

Заступник начальника КП Деснянське Олександр Лазаренко пояснив, що така ситуація в даному будинку не рідкість. Він однопід`їздний, але досить великий, оснащений сміттєпроводом, який знаходиться на другому поверсі. Саме біля сміттєпроводу зроблене це фото.

Як зазначив представник КП, часто сміттєпровід забивається об`ємним сміттям і працівники підприємства прочищають його ледь не щотижня. Однак, викинути тверді побутові відходи можна як в сміттєпровід на другому поверсі, так і беспосередньо до баку, що знаходиться в сміттєкамері, вийшовши з будинку. На жаль, деякі мешканці вбачають ще й іншу можливість – складати сміття прямо в під`їзді. Звідти його доводиться прибирати знову ж комунальникам.

Олександр Лазаренко прикро зауважив, що жителі будинку нерідко пакети зі сміттям викидають навіть прямо з вікон квартир.

Доводиться сподіватися лише на підвищення культури поведінки жителів цього та інших будинків, де трапляються схожі ситуації, адже саме їм і доводиться жити серед сміття, яке вони лишають. 

Справжні зміни відбудуться тільки з розумінням того, що власністю жителів багатоповерхівок, окрім квартир, є й сам будинок від даху до підвалу з усіма комунікаціями, сходовими майданчиками і под. По суті, весь будинок - це наша домівка, і як в ній жити, в якому стані утримувати залежить, в першу чергу, від нас самих.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає