Четвер, 28 березня 2024, 16:55
Повна версія сайту
;

«Комфортним» обіцяють зробити Чернігів у 2018 – виконком підтримав програму соцекономрозвитку

09:21 16.11.2017    Коментарі  
 

Виконком Чернігівської міської ради на сьогоднішньому засіданні без обговорень одноголосно підтримав запропоновану програму соціально-економічного розвитку Чернігова на 2018 рік. 

У 2018 році Чернігів обіцяють зробити «Комфортним містом»

Як повідомляв ПіК,   чи не вперше, Програма корелюється зі стратегічними цілями, закладеними у Стратегії розвитку Чернігова, котра була ухвалена ще у 2016 році. Однак, багатьом пунктам Програми не вистачає вимірюваних показників.

Зокрема, у сфері житлово-комунального господарства є пункти про ремонт ліфтів, заміну світлофорів та ремонт тротуарів і будівництво підвищених переходів, які не мають кількісних показників.

Енергоефективність:

У 2018 році планується ремонт внутрішніх мереж опалення у трьох садочках міста, завершення робіт по заміні вікон у садочках і школах, технічне переоснащення басейну у школі №19, енергоефективна реновація школи №7 та садочку №66.

Будівлю комунального підприємства «міський палац культури» обіцяють привести до сучасних вимог щодо енергозбереження. А саме, провести капітальний ремонт приміщень та залу 1-го поверху та зробити ландшафтну реконструкцію прилеглої території.

Також, передбачається термомодернізація будівлі Пологового будинку та комплексна термомодернізація кількох закладів охорони здоров’я.

Зовнішнє освітлення:

Програмою передбачається заміна 1185 світильників вуличного освітлення містаЧернігова на світлодіодні у рамках спільного з НЕФКО проекту.

Ремонт будинків:

У 2018 році міська влада планує провести капітальний ремонт обваленого гуртожитку по вулиці Попудренка, 16. Також, планується продовжити Програму спів фінансування капітальних ремонтів для будинків, які створили ОСББ.

Цим же пунктом передбачений і ремонт ліфтів у багатоповерхівках, але, кількісних показників у Програмі немає.

Ремонт доріг:

Згідно з проектом Програми економічного та соціального розвитку, у 2018 році планується Капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі, у тому числі вулиць Лісковицька та Молодчого. Також, планується продовження капітальних ремонтів внутрішньо-будинкових проїздів в житловій забудові, доріг приватного сектору. Однак, де саме проводитимуть ці ремонтні роботи в Програмі не написано.

Інфраструктура:

Програма економічного та соціального розвитку Чернігова на 2018 рік включає в себе пункти щодо людей з обмеженими можливостями і їх комфортного життя у місті. Так, міська рада обіцяє врахування всіх потреб людей із обмеженими можливостями при будівництві, ремонті або реконструкції об’єктів інфраструктури, благоустрою та міських комунікацій. Зокрема, це стосується використання «контактної» плитки при облаштуванні об’єктів благоустрою міста.

Також, планується включення велодоріжок у проекти ремонтних робіт на дорогах міста та створення пунктів прокату велосипедів та велопарковок.

Розвиток міського середовища:

У 2018 році, згідно з проектом Програми, плануються реконструкції ще кількох районів та зелених зон міста. Зокрема, міська влада запланувала погодження з органами державного нагляду проектів «Детальний план території району П’яти кутів», «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація лісопарку «Кордівка» з міським садом» та «Детальний план території багатоквартирної житлової забудови в кварталі обмеженому вулицею Любецькою, територією молокозаводу та залізничною колією».

У міськраді обіцяють проведення громадських слухань у питання реконструкцій та капітальних ремонтів, однак, як відомо, на сьогоднішній день більшість проектів реалізовують без обговорень.

Крім того, у наступному році обіцяють розроблення «Концепції Генерального плану м.Чернігова».

Підвищення рівня громадської безпеки:

Відповідно до Програми «Безпечне місто у 2018 році планується встановити 100 камер відеоспостереження по місту та поставити камери в приміщеннях та на території дитячих садочків.

Екологія:

На наступний рік, хоча, і стоїть завдання щодо створення комплексної програми управління відходами, в Програмі немає такого бачення. Все обмежується лише окремими кроками, як то будівництво водопроводу для водопостачання, мереж зовнішнього освітлення, системи відеоспостереження та реконструкція фільтраційних каналів на полігоні Твердих побутових відходів  і забезпечення екологічно-безпечного збирання та тимчасового зберігання небезпечних відходів.

Про будівництво сміттєпереробного заводу, як обіцяв міський голова Владислав Атрошенко, у наступному році не передбачається. Крім того, ні слова немає про сортування сміття у місті.

Загалом, щодо екології Програмою передбачаються наступні кроки:

1. Будівництво очисних споруд (Чорториївський яр);

2. Реконструкція системи водопостачання житлового мікрорайону по вул. Ушинського;

3.Заміна каналізаційного колектора по вул. Ушинського;

4. Будівництво напірного каналізаційного колектору по вул. Загородній від залізничного переїзду до самоплинного каналізаційного колектору по вул. Ушинського;

5. Реконструкція каналізаційного дюкера через річку Стрижень в районі каналізаційної насосної станції № 1 по вул. Пушкіна.

6. Реконструкція мереж зливової каналізації від вул. Рокоссовського (магазин Електрон) до просп. Перемоги;

7. Будівництво мереж зливової каналізації по вул.Реміснича-вул.Коцюбинського.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає