Четвер, 25 квітня 2024, 14:57
Повна версія сайту
;

Лосинівська сільрада дала дозвіл на розроблення проекту землеустрою родичу депутата цієї сільради

14:00 16.11.2017    Коментарі  
 

Прокуратура в судовому порядку ініціювала скасування рішення сесії Лосинівської сільської ради про надання дозволу на виготовлення родичу депутата цієї ж ради проекту землеустрою із встановлення меж ділянки орієнтовною площею 0,43 га для особистого селянського господарства та будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Приводом для звернення прокурора з позовом стало рішення Ніжинського міськрайонного суду, яке набрало законної сили, про визнання винним депутата у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП у зв’язку з невиконанням покладених на нього обов’язків щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів під час прийняття рішень.

Всупереч вимог закону депутат не повідомив сесію сільської ради про наявність конфлікту інтересів, був присутній на засіданні сесії сільської ради та спільно з іншими депутатами голосував за прийняття рішення.

Довідково: відповідно до ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції»  нормативно-правові акти, рішення, видані (прийняті) з порушенням вимог цього закону, підлягають скасуванню органом або посадовою особою, уповноваженою на прийняття чи скасування відповідних актів, рішень, або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою заінтересованої фізичної особи, об’єднання громадян, юридичної особи, прокурора, органу державної влади, зокрема Національного агентства, органу місцевого самоврядування.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає