П'ятниця, 29 березня 2024, 12:15
Повна версія сайту
;

Питання ліквідації райрад у Чернігові розглядатимуть перед виборами

14:32 16.11.2017    Коментарі 1  
 

Питання ліквідації двох районних рад у місті Чернігові, Новозаводської та Деснянської, розглядатимуть у 2019 році, перед виборами.

Про це сьогодні, 16 листопада, зазначив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

За його словами, на утримання апаратів рад кожного року йде близько 20 мільйонів гривень. Їх ліквідація допоможе зекономити ці кошти бюджету.

«Є багато прикладів міст, де немає районного поділу. Ефективність управління не постраждала»,- зазначив Атрошенко.

У той же час, у разі ліквідації районних рад структурні підрозділі соціального спрямування обіцяють залишити.

Додамо, що у проекті бюджету на 2018 рік, який сьогодні був погоджений членами виконкому, передбачене зменшення фінансування районних у м.Чернігові рад на 1,2 мільйона гривень. Це відбувається за рахунок скорочення чисельності працівників, зокрема, звільнення архітектора. Як розказав Атрошенко, низка повноважень по архітектурі перейде до міськради і сам архітектор з райради піде працювати до Управління архітектури міської ради.

«Війни з райрадами немає. Ми робимо зрозумілі речі»,- підкреслив міський голова.

Нагадаємо, що це вже не перші заяви Владислава Атрошенка щодо намірів ліквідувати районні ради у Чернігові. Ще на початку 2017 року він заявляв, що найближчим часом це питання будуть вирішувати або депутати міськради, або воно вирішиться на законодавчому рівні.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість николай 2017-11-17 09:46:29

Раионные рады в Чернигове совершенно ненужны. Они практически ничего не решают. Убрать их надо. Помещения продать, а сэкономленные деньги направить на подготовку специалистов в ПТУ