Четвер, 18 квітня 2024, 09:02
Повна версія сайту
;

«ЗМІ все перекрутили». Атрошенко перекидає відповідальність за дискримінаційне висловлювання про трьох дітей

08:06 17.11.2017    Коментарі  
 

Вчора, 16 листопада, пройшло оголошення переможців щорічної антипремії “Дискримінатор року” 2017.

Одним із номінантів на анти премію став Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який пропонує ввести в Україні демографічні політику та пропаганду, згідно з якою українці повинні мати мінімум трьох дітей, а інакше вважатимуться «хворим, або не українцями».

Чернігівський мер отримав перемогу у номінації  «Язик мій – ворог мій» – за найбільш дискримінаційне висловлювання.

Оголошуючи "переможця" в номінації, співкоординаторка Коаліції з протидії дискримінації в Україні Ірина Федорович зазначила, що кандидатура Атрошенка була подана у кількох заявках абсолютно різних людей.

Вона також розповіла, що ще на етапі номінування мер Чернігова зв’язався із організаторами конкурсу. Він сказав, що отримав запрошення, але на церемонію не приїде і вибачатись теж не буде. За його словами, ЗМІ все перекрутили, а він просто дуже переживає за демографічну ситуацію в Україні.

"Проблема в тому, що у нас ані політики, ані державні службовці не розуміють відповідальності за свої слова. Вони вважають, що можуть сказати все, що завгодно. Образити кого завгодно, але їм за це нічого не буде", - зазначила Ірина Федорович.

Але вона наголосила, що "свобода слова не може ображати інших людей, не може використовуватись для дискримінації і для того, щоб просувати ненависть".


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає