П'ятниця, 29 березня 2024, 13:02
Повна версія сайту
;

Реформа медицини: як обрати сімейного лікаря і що робити далі?

10:09 20.11.2017    Коментарі  
 

Вже обрали сімейного лікаря? 

Час придивлятися до медиків, адже незабаром хтось із них може стати вашим сімейним лікарем. І згідно нової медичної реформи вибір залежатиме лише від особистих уподобань пацієнта, а не за місцем проживання, як було раніше.

Сім’я не зобов’язана в повному складі обслуговуватися у одного лікаря. Всі члени родини можуть мати різних лікарів.

Декларацію на дитину заповнює один із батьків, або опікун.

Владислав Кухар, начальник управління охорони здоров’я: «Хочу підкреслити, що немає якихось обов’язків, що дитину лікує тільки обов’язково педіатр. Ні. Дитину може та має право обслуговувати і сімейний лікар».

Для пацієнтів, які ніколи не користувалися послугами жодного з лікарів і не можуть обрати з власного досвіду, інформацію про медиків буде вивішена на інтернет ресурсах.

Владислав Кухар: «Ми розмістимо інформацію про лікаря: прізвище, ім’я, по-батькові лікарня, стаж роботи на цій посаді, кваліфікація, тобто яку категорію фахівець має як лікар. І тоді пацієнт зможе визначитись зі своїми бажаннями щодо лікаря».

Відмовитись від пацієнта лікар може лише за умови, якщо перевищується норма у 2 тисячі пацієнтів на одного лікаря. Закон не забороняє брати більше пацієнтів, але медик має право відмовитися, якщо кількість перевищує цю граничну планку.

Для заповнення декларації пацієнт повинен мати з собою паспорт, ідентифікаційний код.

Сюжет телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає