П'ятниця, 03 травня 2024, 19:23
Повна версія сайту
;

Майже на 3 мільйона гривень профінансують громадські організації Чернігова. Без конкурсу

13:24 20.11.2017    Коментарі 2  
 

На підтримку громадських організацій Чернігова у наступному році пропонується виділити майже 3 мільйона гривень з бюджету.

На ці гроші може розраховувати 21 організація, які об'єднують інвалідів, дітей-інвалідів, ветеранів, учасників антитерористичної операції на сході країни, осіб хворих на цукровий діабет, багатодітних родин, осіб постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та громадян, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Здебільшого, ці кошти підуть на оплату оренди приміщень для громадських організацій та на комунальну послуги. Як зазначається у проекті рішення Програми, у 2018 році збільшується фінансування більш ніж на мільйон через значне зростання вартості комунальних послуг та енергоносіїв.

Цікаво, що практично половина цього фінансування піде на громадську організацію "Чернігівський центр  соціальної адаптації бездомних та безпритульних" – 1,4 мільйона гривень. Дана громадська організація отримує фінансову підтримку з міського бюджету не лише на оплату комунальних послуг та оренди приміщення, а ще й на заробітну плату, обладнання, медикаменти та багато іншого.

Так, із запланованих 1,4 мільйона гривень, 805 тисяч гривень – заробітна плата із податками,  82 тисячі гривень – обладнання та інвентар, майже 26 тисяч гривень – медикаменти, майже 416 тисяч гривень піде на оплату послуг, окрім комунальних (Інтернет, оренда приміщення, страхування та на поточний ремонт приміщення). Також, з міського бюджету покриватимуться видатки на відрядження для членів громадської організації на суму 3200 гривень. На оплату комунальних послуг піде 112 тисяч гривень і на купівлю техніки – 37 тисяч гривень.

Тож, фактично, дана громадська організація утримується коштом міського бюджету і діє, як комунальне підприємство, але у формі НГО. У свій час, коли створювалась дана організація, засновники обіцяли, що зменшуватимуть бюджетні запити з міського бюджету, а шукатимуть донорів та інших, але, щороку фінансування організації тільки збільшується.

Цікаво, що згідно до проекту рішення, бюджетні запити цієї громадської організації єдині, що були підтримані у повному обсязі. Запити інших ГО пропонується задовольнити лише частково.

Додамо, що у Чернігові також діє Програма розвитку громадянського суспільства, яка передбачає також підтримку проектів громадських організацій міста, але на конкурсній основі.

Її фінансування у цьому році становить 200 тисяч гривень з міського бюджету. Максимальна сума бюджету проекту не повинна складати більше 25 тисяч гривень. Крім того, у цьому році, визначили лише два напрямки, по яким громадські організації можуть подавати проекти на конкурс: проекти в сфері охорони здоров’я та спорту та історико-просвітницькі проекти.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Цветана 2017-11-21 18:57:22

Завдяки такій організації ми не бачимо безпритульних у себе в під"їздах, і безхатьківцям є куди звернутися за допомогою - перевдягнутися, помитися, поїсти, отримати медичну допомогу та поспати не на вулиці, а в теплі.Чудово, що її підтримують

Гість Шурик 2017-11-21 21:42:51

На самом деле это не лёгкий труд ухаживать и содержать бездомных, и я вполне поддерживаю финансирование таких организаций.