Субота, 20 квітня 2024, 17:30
Повна версія сайту
;

Впродовж останніх трьох діб під час пожеж загинуло троє жителів Чернігівщини

13:28 20.11.2017    Коментарі  
 

Впродовж останніх трьох діб на Чернігівщині виникло 10 пожеж у житловому секторі громадян. Основними причинами їх виникнення послужили: необережність у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштування та експлуатації електромереж, а також нагрівальних печей і димарів. У трьох випадках вогонь забрав людські життя.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

17 листопада о 00:12 у с. Центральне Чернігівського району сталася пожежа приватного житлового будинку. До гасіння залучалися відділення 63-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Славутич та місцева пожежна команда с. Пакуль у складі 6 чоловік особового складу та 2 одиниць спеціальної техніки. Вогнеборці о 02:05 пожежу локалізували, а о 06:00 остаточно ліквідували. В ході гасіння рятувальники виявили тіло особи, яка, наразі, встановлюється. Ймовірно, причиною трагедії послужила необережність у поводженні з вогнем.

Того ж дня о 22:44 надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у с. Хотіївка Семенівського району. Оперативними діями надзвичайників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки, пожежу о 23:10 було локалізовано, а о 00:10 остаточно ліквідовано. В одній з кімнат будинку вогнеборці виявили тіло 97-річної господарки помешкання. Причиною виникнення пожежі та загибелі літньої жінки послужило порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації нагрівальної печі.

18 листопада о 06:09 до Служби порятунку "101" у Чернігівському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у с. Сіножацьке. На місце пригоди оперативно прибули вогнеборці 5-го професійного пожежного посту смт Олишівка. На той момент полум`я охопило майже весь будинок. О 07:18 пожежу було локалізовано, а о 10:30 остаточно ліквідовано. У помешканні рятувальники виявили тіло 87-річної господарки. Як і у попередньому випадку, причиною трагічного випадку послужило порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації нагрівальної печі. До ліквідації пожежі залучалося 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця спеціальної техніки.

Слід зазначити, що незважаючи на численні заклики рятувальників через наявні засоби масової інформації та під час проведення профілактичних відпрацювань населених пунктів про необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки у побуті, деякі громадяни ігнорують ці застереження, що і приводить до виникнення пожеж, а також людських жертв. Управління ДСНС України у Чернігівській області застерігає: щоб уникнути пожеж та нещасних випадків й тим самим вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, будьте обережні у поводжені з вогнем. Слідкуйте за справністю електромереж та нагрівальних печей.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає